Szombathely

2015.11.25. 18:17

Jogi segítséget kapnak a civil egyesületek a Szombathelyi Törvényszéktől

Szombathely – Az új Polgári Törvénykönyv rájuk vonatkozó kötelezettségeiről kapnak tájékoztatást a Vas megyei civilek. Hétfőn tart fórumot a Promen villában a Szombathelyi Törvényszék, valamint a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Szombathelyi Civil Kerekasztal.

Bakos Ágnes

Módosítani kell az alapszabályukat, alapító okiratukat az egyesületeknek és alapítványoknak a tavaly életbe lépett Polgári Törvénykönyv előírása alapján. Jövő tavasszal, egészen pontosan 2016. március 15-ig kaptak haladékot a civil szervezetek a módosításra – emlékeztetett dr. Kissné dr. Réczeg Katalin, a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivője.

Hogy pontosan mi a teendőjük, mi változik – erről kapnak tájékoztatást a szervezetek november 30-án, a Promen villában. Szerdán és csütörtökön még tudnak regisztrálni a programra a civilek.

A szombathelyi szervezetek egyébként jól állnak a kötelező módosítással: a legutóbbi összesítés szerint, a Szombathelyi Törvényszék vonatkozásában a mintegy 3 ezer nyilvántartott civil szervezetből már hétszáz benyújtotta a szükséges változásbejegyzési kérelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!