Szombathely

2015.12.16. 16:52

Családok öröme - sok szombathelyi rászorulónak lesz szebb az ünnep

Idén is lehetett pályázni Szombathely Város Jóléti Alapítványánál tartós élelmiszercsomagokra, amelyeket civil szervezetek osztottak ki a rászorulóknak.

Vadas Krisztina

Hegedüs László, az Olad Városrészért Egyesület vezetője kérdésünkre elmondta, hogy egyesületük ötven csomagot nyert. A csomagok egy része (negyven darab), az Oladi Általános Iskolába járó rászoruló diákoknak és családjaiknak osztják ki. A listát az általános iskola állította össze, és ők adták át az egyesületnek. A maradék tíz csomag a Pálos Károly Családsegítő Szolgálat oladi irodája útján került a rászorulókhoz. Az idei karácsonykor Szombathely Város Jóléti Alapítványának támogatásával 36 családot tud segíteni élelmiszercsomaggal a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány is.

- A támogatásban részesülők köre a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata, valamint a támogató szolgálat hátrányos helyzetű, súlyosan fogyatékos ellátottjaiból, ügyfeleiből tevődik össze. Esetükben a fogyatékosság jelenléte mellett a családjukat érintő megélhetési problémákkal is találkoznak a velük foglalkozó szakemberek - tudtuk meg Juranovits-Racker Ritától, a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálatának vezetőjétől.

- Ezeknek a gyerekeknek és családjaiknak nagyon nagy segítség, hogy ilyenkor az önkormányzat által tartós élelmiszercsomagokat is ki tudunk osztani nekik. Sajnos sokan nem csak fogyatékkal, még rossz anyagi körülmény közt is élnek. Úgy gondolom, hogy így karácsony előtt ez a segítség nagyon sokat jelent nekik - tudtuk meg dr. Horváthné Németh Klárától, a Regionális Szociáis Forrásközpont vezetőjétől.

A tartós élelmiszercsomagokat szerda délelőtt adták át a nappali szolgálat munkatársai a gondozottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!