Szombathely

2015.12.17. 14:18

Elvették a franciák a kis Leont az apjától

Elvették a hatóságok Patrick Royertől V. Leon Bálintot, és most a francia állam gondoskodik a kisfiúról. Patrick Royer törölte korábbi Facebook-bejegyzését, amelyben saját szemszögéből mesélte el a december nyolcadikai szombathelyi történéseket.

Budai Dávid

Külföldi forrásból úgy tudjuk, elvették Patrick Royer-től a hatóságok a kétéves Varró Leon Bálintot, mivel elfogatóparancs volt ellene érvényben (A férfi a rendőrség honlapján továbbra is a körözött személyek között található). Ebből az következik, hogy a hatóságok nyomára bukkantak a 46 éves francia férfinak, igaz nehéz dolguk nem lehetett, hiszen a férfi az elmúlt napokban több videót és képet is megosztott Facebook-oldalán magáról és a kis Leonról. Úgy tudjuk, a kisfiú most ideiglenes állami elhelyezésben van Franciaországban, amíg nem sikerül döntést hozni a felügyeleti jogot illetően. Telefonon sikerült elérnünk Leon nagyapját, aki értesüléseinket nem tudta megerősíteni. Azt mondta, ők ilyen jellegű információt nem kaptak.

December 15-én Patrick Royer egy Facebook-bejegyzésben saját szemszögéből mesélte el a történteket. A francia férfi azt állította, hogy nem verte meg a kisfiú édesanyját, véleménye szerint a magyar bíróság nem illetékes, és neki bármikor joga van az utcáról elvinni saját gyerekét. A bejegyzést később törölte oldaláról, helyette egy fürdőkádas videót osztott meg a kisfiúról, aki szemmel láthatóan jól volt.

Patrick Royer ellen a körözést azután adták ki, miután még december 8­-án 17 óra körüli időben a gyanú szerint Szombathelyen súlyosan bántalmazta gyermeke édesanyját, majd közös gyermekükkel ismeretlen helyre távozott. A gyerekért egy bérelt autóval ment – amit később megtaláltak egy lakótelep parkolójában –, majd a saját autójával hagyta el a várost. Információink szerint a Szombathelyi Járásbíróságon már egy ideje folyamatban van az anya által kezdeményezett polgári peres eljárás a kisfiú elhelyezésének ügyében, ám jogerős érdemi döntés még nem született. Ráadásul Franciaországban is folyamatban van egy peres eljárás, jogerős döntés azonban itt sem született. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt még kedden indított büntetőeljárást, majd a Szombathelyi Járásbíróság december 11­én Partick Royerrel szemben kiadta az európai elfogatóparancsot.

Kapcsolódó cikkek:

Leon-ügy: így indokolja tettét a francia apa

Leon-ügy: Európai elfogatóparancsot adtak ki a francia apa ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!