Szombathely

2015.12.18. 20:21

"Ha jót teszünk, az egész évünk karácsony lehet" – mondta a polgármester

Szombathely – Zene, vers és ajándékok, ünnepi köszöntők, karácsonyi szavak – így telt a KISZ lakótelep közös karácsonyi délutánja. Készpénzt és ajándékcsomagot vihettek haza a rászorulók: kilencven háztartásnak könnyítették meg a karácsonyi készülődést.

Bakos Ágnes

A Dési Huber Általános Iskolába várták a lakótelepen élőket. A város 13. választókerületének képviselője, dr. Nemény András és Vörös Pál, a KISZ Lakótelepért Egyesület elnöke szervezte és vezényelte le a hagyományos karácsonyi összejövetelt.

Az egyesületi elnök elmondta: hatodik alkalommal tartanak ilyen ünnepséget és a Dési iskola diákjai is készültek. Zenés, verses összeállítással álltak színpadra ötödikesek és hetedikesek – óriási tapsot kaptak a gyerekek.

Színpadra állt Jordan Tamás is. A Weöres Sándor Színház igazgatója negyedszer vett részt a programon, idén Tóth Árpád és József Attila verseit szavalta.

– Gyebrovszki János volt ennek a programnak az elindítója – emlékeztetett elődjére köszöntőjében dr. Nemény András, a körzet önkormányzati képviselője. Sorolta: nagyon sok támogató idén is az adományok mögé állt, hogy a lakótelepen kilencven háztartásnak könnyebb legyen a karácsonyi készülődés. Összesen 450 ezer forint készpénzt és élelmiszer-adományokat vehettek át a támogatottak – mondta el a képviselő.

Felidézte egy, a napokban történt saját élményét a képviselő: a Szombathelyi Katolikus Karitásznál is Gyebrovszki János neve volt a kulcs, úgy tudták beazonosítani a már hagyományos rendezvényt.

– Ez a program is igazi összekötő kapocs a körzetben. Az a rendezvény, amely mögé a politikát félretéve odaállnak – mondta.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntőjében a szeretetet emelte ki, mint a karácsony lényegét:

– A nem hívőknek is ünnep szerte Európában a karácsonyi kultúrkör, amelynek az üzenete az egymásra figyelés.

Arról is beszélt, hogy fejlődik Szombathely városa, ehhez összefogás kell és az, hogy mindenki odafigyeljen a másikra. Úgy fogalmazott:

– Ha jót teszünk, az egész évünk karácsony lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!