Szombathely

2016.02.19. 19:35

Rendszert váltó tervekről beszélt Bokros Lajos Szombathelyen

Szombathely - Magyarország nem bír ki még négy évet - mondta Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke Szombathelyen.

Bakos Ágnes

Kemény szavakkal beszélt a kormányról, a magyarországi intézményrendszerekről a politikus a mintegy 25 fős szombathelyi hallgatóság előtt pénteken este.

- Mára nem lehet egy egyenes vonalra felvázolni a politikai pártokat, a szélsőjobbtól a szélsőbalig. Egy hajlított vonalat kell elképzelni, a hajlítással alkotott kört vízszintesen ketté választva felül marad a modernizmus, alul a populizmus - így írta le Bokros Lajos a jelenlegi hazai politikai palettát.

Azt mondta: a modernizációban hisznek, a kapitalista piacgazdaságban. Mint fogalmazott: - Nincs demokrácia piacgazdaság nélkül.

A gazdasági kérdéseken kívül, illetve azokon belül, az intézményi problémákról is beszélt Bokros Lajos: az oktatásról, az egészségügyről, a közigazgatásról is megfogalmazta a kritikáit. Szó volt sportról is, az esetleges 2024-es budapesti olimpiáról kérdezte egy érdeklődő a pártelnököt, aki válaszában leszögezte: a MoMe szerint nincs szükség magyarországi olimpiára. A párt alelnöke, dr. Pusztai Erzsébet azt válaszolta: érdemes körülnézni Görögországban, ahol 2004-ben volt olimpia, most kihasználatlan, amortizálódó létesítmények tarkítják az országot. A Modern Magyarország Mozgalom szombathelyi fórumát a V, mint Vas Egyesület szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!