Szombathely

2016.03.06. 09:49

Az óriások országában is ropták a kicsik - népszerű a szombathelyi táncház

Szombathely - Lelkes kicsik és nagyok havonta egyszer összegyűlnek az egyetem zenei tanszékén táncolni és dalolni.

Elek Szilveszter

„Babot főztem, jól megsóztam, meg is paprikáztam”- énekelték kórusban a gyermekek szombat este a táncházban. A vidám, hangosan kacagó kicsik párban, körben és egyedül ropták. A muzsika szárnyán eltáncoltak egészen az óriások országáig, ahol nagyokat kellett lépniük, de megjárták gumiföldet is, aminek talajáról jó magasra tudtak ugrani.

– A felnőttek körében nagyon népszerű a táncház, sokszor százan is eljönnek. Hónapról hónapra egyre több a kisgyermek, általában 40-50 apróság szokott itt táncolni. Néptáncpedagógusként örömmel látom, hogy sok lánykát és fiúcskát fog meg ez a művészeti ág – mondta büszkén Kővári Réka szervező.

Az önfeledten szórakozó, hatéves Németh Sára és a kicsit visszahúzódóbb, négyéves Németh Gréta édesanyja, Sándor Viktória fontosnak tartja a hagyományok ápolását. – Azért járunk ide, mert itt a gyermekek igényesen tudnak kikapcsolódni. Nagy öröm látni, hogy milyen jól érzik magukat – mondta az anyuka.

– Jónak tartom a táncházat, ugyanis kiváló közösségépítő hatása van. A gyermekeink itt együtt táncolhatnak és énekelhetnek a többiekkel, ráadásul közben mozognak is – hallottuk Németh Pétertől, a kislányok édesapjától.

Nem csupán kezdők és haladók, hanem igazi profik is „színpadra” léptek. Műsort adott a Fölszállott a páva című tehetségkutató döntőjébe, szóló és páros kategóriában bejutó, kilencéves Rochat Máté Kolos és a vele egykorú táncpartnere, Szabó Rebeka is.

– A néptánc közel áll hozzám, leginkább a mozgás és a zene miatt. A társaságért is szeretem, nagyon sok barátom néptáncol – mondta Rebeka, akinek egyik kedvenc öltözete a népviselet.

A szünetben a kicsik a kézműves sarokban a húsvétra készülődve ötletes tojástartókat készíthettek csupa természetes anyagból.
Miután az apróságok elfáradtak, a felnőttek is meghódították a táncparkettet és legalább olyan vidáman ropták, mint gyermekeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!