Szombathely

2016.03.25. 13:34

Így várták a nyuszit a gyerekek a sportházban

Szombathely – Az Agora-Művelődési és Sportház húsvéti játszóházában a gyermekek kreatívan és vidáman hangolódtak az ünnepre.

Elek Szilveszter

Az épület gyermekzsivajtól zengett, ami szinte teljesen elnyomta a Boglya zenekar vidám, hangulatos népi muzsikáját. Rengeteg szorgos apróság látogatott el a rendezvényre. – Minket a sok ígéretes program csábított ide – mondta Gombos Kálmán, aki ötéves kislányával, Emesével már több mindent kipróbált a játszóházban.

– Nagyon jól érzem magam itt – mondta lelkesen Emese. – Sütöttünk húsvéti kalácsot, eltáncoltuk a Nyuszi ül a fűben-t a néptáncosokkal és kipróbáltuk a hangszereket is. Nekem a nagybőgő volt a kedvencem – mondta az örökmozgó kislány.

A kicsi felfedezőre még rengeteg minden várt. A gyermekek megannyi kézműves ajándékot készíthettek: csuhéból apró madárkákat, tojástartóból tavaszi virágokat, filcből nyulakat.

Az egyik legnagyobb szenzáció a kicsik és nagyok számára egyaránt a tojásírás volt. – Ez a tojásdíszítés egyik hagyományos formája. Megolvasztjuk a viaszt, majd felvisszük azt a tojásra írókával vagy gicával. Aztán megfestjük a tojást, mi ezúttal hagymahéjjal. Miután kivesszük a tojást a festékből, lekaparjuk róla a viaszt, így az a rész festetlen marad. Ez adja a tojás mintáját – tudtuk meg Kemény Katalintól.

Ezeken kívül különböző, a tudományt a szórakozással összekötő ügyességi játékok is szórakoztatták a kicsiket is nagyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!