Szombathely

2016.04.13. 17:59

DOBOM A LABDÁT - Hende Csaba

Szombathely - Megtaláljuk a közös nevezőt! A Dobom a labdát sorozatban az origó Szombathely, a Haladás és az épülő sportkomplexum. Mit szeretünk a városban?

Cseszkó Tamás

Hogyan köt össze minket a Hali? Miért várjuk a Rohonci úti megújulást?

Legutóbb Mészöly Géza, a Haladás futballcsapatának vezetőedzője dobta a labdát dr. Hende Csabának, Szombathely országgyűlési képviselőjének, az ő válaszai következnek most.

- Mire a legbüszkébb Szombathelyen?

- Itt születtem, itt nőttem fel, és itt élek mind a mai napig. Nagyon sok okunk van a majd kétezer éves városban a büszkeségre, hiszen itt nagyon szorgalmas emberek laknak.

- Milyen élménye van a Haladással kapcsolatban?

- Még nem voltam iskolás, amikor édesapám, aki maga is a Haladás ifiben focizott, kézenfogott, és elvitt egy mérkőzésre. Még a régi fatribünön ültünk, ami nagy élmény volt, különösen azért, mert kaptam fruttit a fruttiárus bácsitól.

- Miért várja az új sportkomplexumot?

- Szombathely sportjának központja immáron száz éve a Haladás, most a kormány támogatásának köszönhetően a következő száz évre megteremtjük a méltó infrastrukturális feltételeket. Egy olyan sportkomplexumot építünk, amely minden szakosztálynak otthont ad, a sakkozóktól a tornászokig, a birkózóktól a kézilabdázókig mindenki méltó körülmények között dolgozhat majd.

Hogy kinek dobom a labdát? Bokor Zsoltnak, a Haladás futsalszakosztály vezetőjének, kedves barátomnak, aki az elmúlt időszakban hatalmas munkát végzett, és szép eredményeket ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!