Szombathely

2016.04.28. 18:33

Megyei ügyekről

Szombathely - A Vas Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta az önkormányzat elmúlt évi költségvetésének a zárszámadását, tájékoztatót hallgatott meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról, s foglalkozott a Vas Megyei Turizmus Szövetség tevékenységével is.

Napirend előtt Fehér László (MSZP) képviselő arról tájékoztatta a testületet, hogy aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy Vas megyében a celldömölki és körmendi kórházban növeljék az aktív kórházi ágyak számát. Majthényi László, a közgyűlés elnöke ezzel kapcsolatban azt furcsállotta, hogy a képviselő egy olyan döntés ellen gyűjt aláírást, amelyet annak idején az MSZP hozott meg.

A képviselők az időközben bekövetkezett változásoknak megfelelően módosították az önkormányzat elmúlt évi költségvetését. Az elmúlt évi gazdálkodás tapasztalatait Nagy Gábor (Fidesz-KDNP), a pénzügyi és ügyrendi bizottság elnöke összegezte. Megállapította, hogy az önkormányzat működése 2015-ben zökkenőmentesen alakult, gazdálkodása kiegyensúlyozott volt. A 2014. évi pénzmaradvány bevonásával biztosított volt a működés pénzügyi fedezete, likviditási problémák nem voltak. A pályázati támogatásokkal jelentős maradvánnyal zárták az évet, amely nagymértékben hozzájárul a 2016. évi működés biztonságának megteremtéséhez. A közgyűlés a zárszámadást vita nélkül elfogadta.

Erdélyi Krisztián igazgató a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavalyi munkájáról tájékoztatta a testületet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében Fülep Zoltán főosztályvezető arról beszélt, hogy példaértékű az együttműködés a megye és a katasztrófavédelem között, s kiemelkedő az is, ahogy az önkéntesek részt vesznek ebben a tevékenységben. Az idegenforgalom vasi szereplőit tömörítő Vas Megyei Turizmus Szövetség tevékenységéről Szendi Kata és Kevy Albert alelnökök adtak tájékoztatást. A 2014-ben alakult szövetség tavaly térségi TDM szervezet besorolást kapott. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb feladata a források felkutatása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!