Szombathely

2016.07.26. 13:50

Cserkésztábor Szent Márton jegyében - kirándulások, portyák és túlélő napok

Szombathely – Hétfőn kezdődött a III. számú cserkészkerület 10 évente megrendezett nagy tábora, amelynek idén Szombathely ad otthont. A táborozók a Szent Márton jubileumi évhez kapcsolódva megismerkedhetnek a szombathelyi születésű szent életével, szellemiségével és lehetőségük nyílik elmélyíteni embertársaik iránt érzett felelősségüket.

Szombathelyi Médiaközpont

1920-ban alakult meg a Nyugat-magyarországi Cserkész Szövetség a Magyar Cserkésszövetség III. kerülete, amely Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye cserkészeit fogja össze. A cserkészkerület tízévente megrendezett nagy tábora idén Szombathelyen nyitotta meg kapuit, amely az irgalmasság évében a Szent Márton Tábor nevet viseli.

Fotó: Unger Tamás

A tábori élet központjában a Savariához és Szent Mártonhoz kötődő programok állnak. A nagyobbak különböző feladványokat megoldva ismerkedhettek a tours-i püspök történetével, életével és korával. A kiscserkészek pedig az Iseumban vezetett tárlaton kerülhettek közelebb Szent Mártonhoz.

A héten további programok során vesznek részt a táborozókat. Az Alkotó Collegiumban az ókori Róma kézműveseinek életébe, munkáiba kaphatnak betekintést a résztvevők. A csillagvizsgálóban a jól ismert Sarkcsillag vagy Göncölszekér mellett a Bak, a Sas, a Vízöntő, a Cassiopeia, vagy ez utóbbi férjének Képheusznak csillagképét, és az égbolt megannyi rejtélyét fedezhetik fel a táborozók.

Emellett az erdők és a növényvilág titkait derítik fel a résztvevők A kirándulások, portyák és túlélő napok keretében az erdők és a növényvilág titkait kutathatják a résztvevők. Tudásukról pedig a természetismereti vetélkedő keretében adhatnak számot. A tanulás mellett természetesen több játékos és vizes programnak is részesei lehetnek a cserkésztábor lakói.

A programsorozat kiemelt eseménye, hogy a Magyar Cserkésszövetség III. Nyugat-magyarországi Kerületének és Szombathely önkormányzatának vezetői szándéknyilatkozatot írnak alá, a cserkészszékház átadásáról, amelynek eredményeként a szövetség visszakapja a második világháború után elveszített épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!