Szombathely

2016.08.16. 13:56

Karneválra a parkok is megszépülnek Szombathelyen

Címkék#Szombathely

Javában tart a készülődés a 17. Savaria Történelmi Karneválra. A Szompark munkatársai a város zöld területeinek rendbetételén dolgoznak, de munkájukat nehezítik a zivatarok és a viharok, amelyek komoly károkat okoztak a parkokban, virágágyásokban.

Médiaközpont

Felhőt vadászhattak, tüzet olthattak, körhintázhattak és kézműveskedhettek a gyerekek tavaly a Savaria karneválon a Gayer parkban. A zöldövezet évről évre Kalandvárrá alakul a karnevál ideje alatt, ilyenkor ez elsősorban a kicsik birodalma. Kedden sövénynyíróktól volt hangos a park. A Szompark munkatársai gőzerővel dolgoznak a terület rendbetételén, hiszen ez most is fontos helyszíne lesz a karneválnak. A levágott és összegyűjtött nyesedékek elszállításáról is gondoskodik a parkfenntartó.

fotó: Médiaközpont

- A fű vagy a cserjemetszésből származó zöld hulladék a lerakóba kerül, a fás szárú növényzet vékonyabb részeit összedaráljuk, és a Távhőnek adjuk. A nagyobb fás szárú növényzet esetében ami tűzifaként használható, azt szociális tűzifaként felajánljuk - tájékoztatott Kiss Dávid, a Szombathelyi Parkfenntartó és Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója.

A Szompark több mint száz munkatársa szerte a városban azon dolgozik, hogy méltó körülmények között lehessen megrendezni az idei históriás játékokat. A Fő térhez közeli parkolóban is levágták a száraz faágakat, és összegyűjtötték a talajt borító levéltakarót. A szökőkút közelében pedig az elpusztult bársonyvirágokat vagy köznapi nevén büdöskéket távolították el, és a helyükre begóniát ültettek. Ezzel együtt a gyomokat is irtják. A parkfenntartó a tervek szerint minden szükséges munkát befejez a karnevál kezdetéig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!