Szombathely

2016.08.19. 07:53

Szabadtéri római „gyerekszoba” a kalandvárban!

Akinek volt gyerekszobája, annak azért, akinek meg nem volt, hát azért: meg kell néznie és (150 cm alattiaknak különösen!) ki kell próbálnia a Kalandvárban felépülő római „Kalandjátékot”.

Vas Népe

Aki belép a játékváros szimbolikus kapuján, egy igazi időutazás részese lehet: megismerheti az ókori Savaria életét, az itt élt emberek és gyermekek mindennapjait. A „Kalandjáték” a Szent Márton Emlékév támogatásával, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ gondozásában jött létre. A 12 méter hosszú és 12 méter széles „minivárosban” van minden, ami annak idején az ókori Savariában is lehetett: helytartói palota, fürdőház, fórum és persze csatornarendszer, lesz benne fazekas műhely, kereskedőház, de Szent Márton (vagy akkoriban még csak Martinus!) háza is felfedezhető.

A Városkapun átlépve 7 helyszínen 7 próba várja a játékos kedvű gyerekeket, miközben a szülők a városfalakon kívülről segíthetik és biztathatják a kis felfedezőket. Minden próba teljesítése 1 denariust (agyagpénzt) ér, és aki minden játékhelyszínt felkeres, a városkapunál ajándékot kap. Az időutazás és felfedezés kb. fél órán keresztül köti le a kalandorokat, de arra számítani lehet, hogy a nagy érdeklődés miatt sorbanállás is várható a bejáratnál. Addig is azt javasoljuk a családoknak, készüljenek a nagy kalandra: kivasalni a tógákat, fényesre pucolni a sarukat és alaposan átlapozni a Karnevál műsorfüzetét. (Beszerezhető a Fő téri Információs pavilonban, vagy letölthető a hivatalos honlapról: www.savariakarneval.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!