Szombathely

2016.10.27. 13:52

Részt vesz az ELENA projektben Szombathely

Éppen egy hete számolt be a távirati iroda arról, hogy hat megyei jogú város írt alá együttműködési megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, arról hogy konzorciumi formában közösen nyújtják be az energiahatékonyságot célzó pályázataikat az Európai Unióhoz, az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás, vagyis az ELENA programban.

Bakos Ágnes

Szombathely partnerei: Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros és Veszprém.

A csütörtökön, a szombathelyi közgyűlésen ötödik napirendi pontként megtárgyalt előterjesztés címe: „Javaslat az ELENA projektben való részvételre".

Dr. Nemény András képviselő szerint nem hasznosul a 8 millió forint, jobb helye is lenne, mint ebben a projektben.

Illés Károly alpolgármester hangsúlyozta: egy projekt előkészítéséről van szó. Kifejezetten a megújuló energia hasznosítására irányul, önkormányzati intézmények, vagy például közvilágítás javítására. Példaként az Arena Savariát említette, ami lehetne energiatakarékosabb létesítmény. Jelentősége, hogy más uniós forrás kiegészítésére is szolgálhat – emelte ki az alpolgármester. Nem csak tanulmány készül, hanem pályázati előkészítés zajlik a 8 millió forintból.

11 igen és 10 tartózkodás mellett elfogadták a javaslatot: pályázik Szombathely az ELENA projektfejlesztési támogatás elnyerésére. A projekt projekt-előkészítési feladatokra 8 millió forintot biztosít Szombathely az idei költségvetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!