Szombathely

2016.11.02. 20:01

Elődeikre emlékeztek a vasi erdészek

Szombathely, Káld - A halottak napja és az egyesületi jubileumi év miatt is nagy gondot fordítanak elődeik emlékének ápolására az erdészek Vas megyében is.

Bakos Ágnes

Két jeles erdész sírja is Vas megyében van - emlékeztet a halottak napja alkalmából az Országos Erdészeti Egyesület Szombathelyi Helyi Csoportja. Az országos szervezet Erdész Panteonjában szereplő két, Vas megyében eltemetett erdész dr. Majer Antal professzor és Scherg Lőrinc főerdőmester.Szombathelyen a Jáki úti temetőben dr. Majer Antal sírjánál Zaxné Simon Erzsébet egyesületi tag, a káldi Farkas-erdőn pedig Scherg Lőrinc sírjánál Horváth Gábor egyesületi titkár méltatta a neves elődöket.

fotó: OEE Szombathelyi HCS

Az Országos Erdészeti Egyesület idén ünnepli fennállása 150. évfordulóját - ez külön apropója a főhajtásnak. Hiszen a meghirdetett jubileumi évre célul tűzték ki a neves erdész elődök emlékének ápolását, ezért is koszorúztak a szombathelyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!