Szombathely

2016.11.19. 14:01

Gombfoci nem csak gyerekeknek - A Herényiek Házában NB3-as csapatok küzdenek az NB2-be jutásért

Szombathely - Sokunknak kedvenc játéka volt gyermekkorában a gombfoci.

György István Péter

Azt szinte mindenütt lehetett játszani. Az akkori játékeszközök többnyire nagykabát gombokból álltak és labdának az inggomb is tökéletesen megfelelt. A mérkőzést 11-en játszották, akár a nagyméretű pályán. Az eredményt akkor is gólra mérték.

Napjainkban újra hódít ez a korábban nagyon népszerű, a labdarúgást utánozó asztali játék. Versenyszerűen hazai bajnokságot, európai és világversenyeket rendeznek már belőle. Ami igazán előnyös, hogy kis helyen elfér 120x130 cm-es játékasztal, és egészen fiatal kortól akár 70-80 éves korig játszható. Többféle változata létezik a versenyszerű asztalifocinak. Magyarországon az egyérintős változatból kialakult szektorlabda, a déli földrészen a 12 érintéses szabály hódít.

A Herényiek Házában jelenleg a Magyar Asztali-Labdarúgó Szövetség (MALSZ) által szervezett 2016. évi bajnokság NB3-as osztályában, az első négy helyezett csapat küzd az NB2-be kerülésért. A résztvevő csapatok: Testvériség SE-Budapestről, Újbuda, Sopron és a Vasi Gombfoci Egyesület. Utóbbiak rendszeresen a Herényiek Házában tartják edzéseiket és hazai mérkőzéseket.

A körmérkőzéses versenyen a két legjobban teljesítő csapat feljut az NB2-be, így 2017-ben magasabb osztályban szerepelhet. A mérkőzések jelenleg zajlanak. Melyik két csapat játszhat 2017-ben magasabb osztályban, az estére kiderül. A végeredményről beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!