Szombathely

2016.12.11. 17:15

A szombathelyi különítmény

Szombathely - A Weöres Sándor Színház két fiatal színésznője is szerepet kapott a Sohavégetnemérős - Történetek Wellhellóra című, magyar zenés játékfilmben.

Vas Népe

A Wellhello-film szorosan kötődik Szombathelyhez, két fontos szereplője a Weöres Sándor Színház két fiatal színművésze: Hartai Petra, illetve Edvi Henrietta. A filmet a kritika és a közönség is rendkívül pozitívan fogadta: a filmre az első hétvégén 8248 néző váltott jegyet, amellyel 2016 harmadik legjobb nyitóhétvégéjét produkálta a magyar mozifilmek közül.

A film alkotóinak ez komoly visszaigazolás az eredeti alkotói szándékra. Két világot hozunk össze zenés nagyjátékfilmünkben: a most induló fiatal színházi, független filmes színészgenerációt, a hasonlóan magas színvonalat képviselő, de sokkal populárisabb Wellhellóval, akik igényes szövegvilágukkal és profi zenéjükkel érnek el hatalmas sikereket. Abban bízunk, hogy ebből a két csapatból jövő energiák erősítik egymást, és felpörgetik a történeteinket, ami különösen fontos egy szkeccsfilm esetében - foglalta össze a film rendezője, Tiszeker Dániel.

Hartai Petra
Fotó: Unger Tamás

A #Sohavégetnemérősre kapott szakmai és közönségbeli visszajelzések is kiemelten foglalkoznak a tehetséges, fiatal, húsz-harminc év körüli, színházi előadásokból ismert színészek szerepeltetésével. Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor az egész ország a színházi közvetítéseket nézte, mindenki ismerte és elismerte a tehetségeket. Ma már sajnos egyre kevesebben jutnak el színházba, egyre kevesebben néznek magyar filmet, pedig tehetségből ma sincs kevesebb, mint régen. A #Sohavégetnemérősnek köszönhetően a szélesebb közönség is megismerheti a fiatal színészgenerációt - nyilatkozta a film producere, Lévai Balázs.

A fiatal színészgenerációra pedig nagyon ráfér, hogy a szélesebb közönség is megismerhesse (mint azokban a régi - szép? - időkben, amikor a televízió meg a film egycsapásra ismertséget is hozott a tehetség meg a munka mellé ).

De önző módon meg is fordíthatjuk a dolgot: bár ország-világ előtt a Wellhello-filmben mutatkozik be a két fiatal szombathelyi színésznő, nekünk itt, Szombathelyen megadatik, hogy akár naponta láthatjuk őket, ha ahhoz van kedvünk. Föltéve, hogy beférünk a WSSZ előadásaira. Edvi Henrietta most a leg-újabb nagyszínpadi Mohácsi-rendezésben, a szép, nagy Mágnás Miska-operettben játssza az egyik főszerepet (a drága Marcsát). Hartai Petra pedig közben fönn, a Márkus Emília Teremben A Dédi-előadásban vállal egyre több különös éjszakai műszakot Marta szerepében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!