Szombathely

2017.02.20. 19:45

Aranyásók társasága

Szombathely - A Genius Savariensis Szabadegyetem négy tavaszi kurzust indít, az Irodalmi estek sorozat például elsőként Arany János-estet kínál az Egyházmegyei Könyvtárban.

Ölbei Lívia

Arany János jubileumi évében vagyunk, mi mással nyithatna az Irodalmi esték az Egyházmegyei Könyvtár különleges hangulatú terében, ha nem vele: február 22-én (szerda) 17 órakor kezdődik az Arany János balladái című est, Fűzfa Balázzsal, valamint Lutor Katával és Rozmán Kristóffal.

Az irodalmi kurzus már elindult, az első és második előadás - ez utóbbi február 27-én 17.30-kor kezdődik az ELTE SEK Berzsenyi téri épületében - dr. Láng Gusztávé, aki az erdélyi magyar irodalmat mutatja be, a második menetre még odaérünk. Aztán (március 13-án) dr. Goda Imre (szintén a szombathelyi magyar tanszék hajdani tanára) tart előadást: Arany Jánosról.

A történelmi kurzus előadásai szintén kéthetente, szintén hétfőnként és 17.30-tól várhatók a Berzsenyi téren. Legközelebb - március 6-án - Agócs Nándor az ókori római tartomány, Pannónia szórakozási lehetőségeiről beszél Cirkuszt a pannóniaiaknak! címmel.

A nyelvészeti kurzus helyszíne ugyancsak a Berzsenyi téri egyetemi épület, az előadásokra csütörtökönként kéthetente számíthatunk. Március 30-án dr. Vörös Ferenc a magyar családnevek kialakulását és rendszerét tárja a közönség elé.

A Genius Savariensis Szabadegyetem kurzusainak támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!