Szombathely

2017.03.01. 15:55

Megújították a megállapodást

Szombathely - Egy évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást az ÉNYKK Zrt. és a szombathelyi közterület-felügyelet, hétfőn megújították a szerződést.

Vadas Krisztina

Egyéves határozott időtartamra kötött együttműködési megállapodást a szombathelyi közterület-felügyelet és az ÉNYKK Zrt. tavaly. A szerződés lejárt, a tapasztalatok alapján most határozatlan időre állapodtak meg a szervezetek.

A szerződés célja az volt, hogy a közterület-felügyelők jelenlétével a közösségi közlekedés autóbuszain emelkedjen az utasok biztonságérzete, csökkenjen a rongálások és a bűncselekmények száma, továbbá növekedjen a jegyvásárlási és a pótdíj-fizetési hajlandóság.

Dr. Varsányi Péter és Papp László értékelték az elmúlt évet
Fotó: Vadas Krisztina

Papp László, az ÉNYKK Zrt. vezérigazgatója a megállapodás megkötésénél pozitívan beszélt az elmúlt év tapasztalatairól. Véleménye szerint jó példa a szombathelyi, így a jövőben az általuk lefedett három másik megyében is szeretnének hasonló együttműködéseket kötni. Kiemelte: ez nemcsak egy papír, hanem tényleges intézkedések történtek.

Dr. Varsányi Péter, a szombathelyi közterület-felügyelet igazgatója elmondta: javult a jegyvásárlási morál, és a rongálások száma is csökkent a közterület-felügyelők jelenlétével - 12 alkalommal kellett pótdíjat fizettetniük, rendbontásra nem volt példa. Vélhetően azért, mert az egyenruhás emberek látványa önmagában is visszatartó erő. A jövőben a bevált gyakorlatnak megfelelően, havonta egyszer ellenőriznek majd a járatokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!