Szombathely

2017.06.22. 06:24

Jobb lenne akadálymentesen!

Szombathelyi olvasónk írta Küldjön Hírt rovatunkba, a Laky Demeter utcai járdafelújításhoz érdemes lenne akadálymentesítést is kiépíteni.

Olvasónk levele:

Nap mint nap a Jáki úton járok a temetőbe.. Útburkolatot cserélnek a Laky Demeter utcában nagyon jól néz ki, de végig mentem rajta és azt kellett tapasztalnom, hogy egy útkereszteződésnél sincs kialakítva a mozgássérültek részére az akadálymentes közlekedés. Szerencsés lenne, ha erre is sor kerülne a közeljövőben. (J.T)

Olvasónk felvetését tolmácsoljuk az illetékesek felé.

A napokban indult útjára egy országos akadálymentesítési mozgalom Route4U címmel, az applikáció célja megkönnyíteni a mozgássérültek és babakocsival közlekedő szülők mindennapjait. A magyar startup vállalat applikációja térképen, okostelefonunk segítségével mutatja az akadálymentes utcákat, üzleteket, bárokat, éttermeket és irodákat. A helyszíneket színekkel jelöli aszerint, hogy mennyire könnyen megközelíthetőek kerekesszékkel vagy babakocsival. Az üzletek felmérésében bárki részt vehet. Az elv pofonegyszerű: aki jártában keltében a Route4U applikációjával információt szolgáltat az egyben pontokat is gyűjt, ezeket pedig a partnercégek által felajánlott „kedvességekre” lehet beváltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!