Szombathely

2015.03.25. 12:25

A kék lufik napja Szombathelyen

Szombathely - Április 2-a az autizmussal élők világnapja, amelynek alkalmából Szombathely is kékbe öltözik; csak egy nappal előbb.

Ölbei Lívia

Szombathelyen az Esőemberke Alapítvány kezdeményezésére harmadszor rendezik meg a világszerte népszerű „kék sétát” az autizmussal élőkért az elfogadás jegyében, de a tavaszi szünet megkezdésére való tekintettel nem április 2-án, hanem egy nappal előbb: április elsején délután. A séta ezúttal a Fő térről indul 16 órakor – itt lehet átvenni a kék lufikat –, és a Berzsenyi téren, a Hollán Ernő utcán, az Ady téren át elérkezik az Akacs Mihály utcai Weöres Sándor Színházhoz, ahol Koczka Tibor alpolgármester mellett intézményvezetők mondanak köszöntőt. Aztán ünnepi műsor következik, amelyben az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ gyerekekei is fellépnek. Itt lesz a Reményik evangélikus iskola kórusa, az Abrakadabra hastánciskola, a hagyományokhoz híven szerepet vállalt a programban WSSz több színésze. Végül elindulnak az ég felé a kék lufik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!