Szombathely

2016.03.25. 14:52

A Neumannban lesz tanítás szerdán – Nem csatlakoztak a polgári engedetlenséghez

Körkép – Tévesen szerepel a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola a Tanítanék mozgalom térképén – helyesbített Csapó Erzsébet igazgató.

Bakos Ágnes

Meghirdette a korábban kilátásba helyezett polgári engedetlenséget március 30-ára a Tanítanék mozgalom.

A csatlakozó iskolák pedagógusai aznap reggel nyolctól kilenc óráig nem tartanak tanórát. A mozgalom térképe szerint csatlakozott a Neumann iskola is – ezt cáfolta az igazgató.

– Mint az iskola vezetője tájékoztatom önöket, hogy ez nem igaz. Én ilyet senkinek nem mondtam – szögezte le az igazgató. Azt is írta: „Ha az iskolában nincs tanítás, azt kellő előkészítés után szoktuk a szülők tudomására hozni. Ilyen nem történt. Minden gyermeket várunk március 30-én reggel 8 órakor az iskolába és a megszokott rend szerint folyik a tanítás.”

A mozgalomhoz csatlakozó iskolák pedagógusai március 30-án, reggel nyolctól kilenc óráig nem tartanak tanórát. Sztrájk helyett ezzel, polgári engedetlenség mozgalommal tiltakoznak a közoktatás helyzete ellen. A Tanítanék mozgalom vezetői azt kérik, hogy a pedagógusok és a velük szimpatizálók szerdán reggel nyolc és kilenc óra között álljanak ki az iskolájuk elé, nyilvánítsák ki elégedetlenségüket, azt, hogy mindenképpen változást szeretnének szeptembertől.

A szervezők közölték: az akció alatt nem lesznek ellátatlanok, vagy felügyelet nélkül a gyerekek.

Az akció térképén pénteken három Vas megyei iskola szerepel: a Neumann tévesen, valamint jelölik a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolát és az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!