Szombathely

2015.04.08. 15:30

Harminc bérlakást újíttat fel a szombathelyi önkormányzat

Szombathely - 35,5 millió forintból harminc bérlakást újíttat fel az önkormányzat. Szociálisan nehéz helyzetben lévők költözhetnek majd be ezekbe az ingatlanokba.

A közgyűlés decemberben döntött az üresen álló, gazdaságosan helyreállítható önkormányzati tulajdonú lakások hasznosításáról. Összesen 220 millió forintból 151 ingatlant újítanak fel, több lépcsőben. A tapasztalatok szerint kevés alacsony rezsijű, könnyen fenntartható lakás van, pedig sokan ilyet keresnek. A szociálisan nehéz helyzetben lévők költözhetnek majd ezekbe az ingatlanokba.

- Fogadóóráimon tapasztaltam, hogy egyre nagyobb az igény az önkormányzati bérlakásokra. Az önkormányzat azt vállalta, hogy 35,5 millió forintból április 30-ig harminc bérlakást felújít. Jó hír a lakásra váróknak, hogy ezt az időt tudjuk tartani. Várhatóan május elején hirdetjük meg a lakásokat, és május végén az első lakók már be is költözhetnek – mondta el Koczka Tibor alpolgármester.

Szeléné Kovács Piroska, a Szova Zrt. vezető bérleménykezelője arról beszélt, hogy - a tisztasági festés mellett - most elsősorban gépészeti felújítás zajlik, ami a víz-, gáz- és villamosrendszernek a korszerűsítését tartalmazza. Hozzátette: 30 lakás közül 15 komfort nélkülit, 11 félkomfortost és 4 komfortost újítanak fel.

A képen Szeléné Kovács Piroska, a Szova Zrt. vezető bérleménykezelője. Fotó: Médiaközpont

A komfort nélküli, illetve félkomfortos lakásokat szociális szállásként, míg a komfortos, összkomfortos bérlakásokat pályázat útján adják bérbe. A lakáseladásokból és a Jáki úti ingatlan értékesítéséből befolyt összeget további lakások felújítására fordítja majd az önkormányzat, valamint az idei költségvetésben további 40 millió forintot határoztak meg erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!