Szombathely

2009.03.20. 03:27

Három csepregi díjazott

Csepreg - Hárman kaptak megyei kitüntetést a március 15-ei ünnepi közgyűlés alkalmából: dr. Müller András, Neuliszt Andrásné és Pócza Antal. A díjjal kapcsolatos érzéseikről kérdeztük őket.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Müller András csepregi háziorvos a Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért egészségügyi tagozatának díját vehette át.

- Váratlanul ért, és jól esett az elismerés. Tizenkilenc éve vagyok Csepregen, és sohasem jutott eszembe, hogy váltsak. Jól érzem itt magam, megtaláltam a számításomat, és úgy érzem, a csepregiek is befogadtak. Ennyi év után már jól ismerek mindenkit, és szívesen meghallgatom őket akkor is, ha nem csak egészségről és betegségről esik szó. Sajnos a nehéz gazdasági helyzet az egészségügyet is érinti. A válság - a munkanélküliséggel, a stressz okozta betegségekkel - még csak ezután fogja éreztetni hatását, de már most is érzem az embereken, hogy megváltozott a hangulat. Azért is örülök a díjnak, mert feltölt, erőt ad, hogy pozitív támogatást tudjak adni azoknak, akik különféle panaszaikkal hozzám fordulnak. Köszönettel tartozom a két, több mint tíz éve velem dolgozó asszisztensemnek is, hogy megbízható, jó hátteret adnak a munkámhoz.

Neuliszt Andrásné, a Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium gazdasági vezetője a díj oktatási tagozatát érdemelte ki.

- Úgy tudom, az oktatási elismerést máskor is adták már gazdasági szakembernek. A megtisztelő díjat, gondolom, azzal is érdemeltem ki, hogy az utóbbi időszakban megnőtt a tevékenységi köröm, és ezzel a felelősségem is. Korábban csak az iskola gazdálkodását láttuk el két munkatársammal, tavaly óta viszont a Vasi TISZK pénzügyeinek intézésével is bennünket bíztak meg. A mi feladatunk a könyveléstől az adóbevalláson, utalásokon, jelentéseken keresztül a napi pénzforgalom bonyolításáig minden gazdasági ügy intézése. Nagy a felelősség, nagy összegek forognak, különösen mivel a szakképzésre át-adott támogatások is a TISZK-en keresztül jutnak el a címzetthez. Az iskolai munkánk is sokrétűbb, mint néhány évvel ezelőtt, hiszen ma sok támogatáshoz csak pályázat útján tud hozzájutni az intézmény, amely összegek kezelése, elszámolása szintén a mi feladatunk. Ugyanakkor a számítógépes szoftverek, az elektronikus utalások meg is könnyítik a munkánkat.

Pócza Antal, a DSU cégcsoport tulajdonosa, az Uniriv, az Unigalv és a DSU Mures ügyvezető igazgatója a Vas Megye Gazdaságáért Díj birtokosa lett.

- A jelen gazdasági helyzetben különösen felértékelődik ez a díj, hiszen a piac egyrészt már szelektált, s ezen felül, egy szűk rostán is az én cégemet választották ki az elismerésre. A cégről beszélek, nem magamról, hiszen ez az értékítélet közel nyolcvan ember munkájáról született, akik nélkül én csak egy törekvő ember lennék, de ilyen sikert nem érhettem volna el. A válság hatásait egyetlen gazdasági szereplő sem tudja elkerülni, mégis úgy érzem, mi viszonylag kedvezőbb helyzetben vagyunk. Egyrészt, mert olyan a termékszerkezetünk, hogy három fontos ipari szegmensnek, az autóiparnak, az építőiparnak és az összeszerelő iparnak is szállítunk, s az utóbbi még életképes. Az is kedvező, hogy viszonteladói hálózatunk 19 országra terjed ki, melyeket nem egyformán érint a válság. Sajnos a magyar gazdaságpolitika csak ront a helyzeten azzal, hogy rossz válaszokat ad a krízisre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!