Szombathely

2014.09.16. 18:20

Kampányvádak mindkét oldalon

Szombathely - Választási kifogások, elsőfokú elmarasztalás az MSZP oldaláról, jogsértő kampány vádja a Fidesztől.

Első fokon elmarasztalta a Vas Megyei Területi Választási Bizottság a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-t, mert valótlanságot közölt az önkormányzati hetilapban egy hírben a baloldali és a civil jelölőszervezetekről, és megsértette a választási eljárási törvény jelöltek és jelölőszervezetek esélyegyenlőségének biztosítására vonatkozó előírását. A bizottság határozatában az áll: az esélyegyenlőség elvét sérti, hogy Koczka Tibor, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, aki egyúttal a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője, az általa irányított sajtóban, illetve a Médiaközpont által meghatározhatóan a Vas Népe című lapban megjelentethető oldalon saját magát szövegben és képben megjeleníti. Ezzel az eséllyel más képviselőjelölt nem rendelkezik.

A Fidesz szombathelyi szervezete közleményben szólítja fel dr. Ipkovich Györgyöt, hogy fékezze meg az eldurvult, jogsértő kampányt . Szerintük Ipkovich fél a vereségtől, ezért biztosította be a képviselői pozícióját a lista első helyével .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!