Szombathely

2014.12.17. 12:10

Kétszáz embernek adott ingyen ebédet az egyházmegyei karitász

Körkép - A karácsony igazi jelentésére, a szeretetre, az együttlét fontosságára irányítja a figyelmet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

Némethy Mária

A "Váltsuk meg Szent Márton köpenyét"  jelszóval évek óta adománygyűjtés kezdődik a Szombathelyi Egyházmegyében november 11-én, Szent Márton ünnepén. Akkor a templomokba kikerülnek a kosarak, s abba bárki tehet tartós élelmiszert adományként. Az idén is ez történt. A rengeteg összegyűlt adományt a szalézi plébánián csomagokká formálták.

- A plébániai karitászokon keresztül mindenki testre szabott ajándékot kap karácsonyra, ha Mari néni cukorbeteg, akkor véletlenül sem lesz benne szaloncukor. A lényeg azonban az, hogy a szeretetcsomagokba a szeretet csomagoljuk bele, s ezekben az időkben is arra figyelünk, hogy ne az osztás, hanem, a szeretetben töltött együttlét álljon az ünnep középpontjában - mondja Tuczainé Régvéri Mariette az egyházmegyei karitász igazgatója.

Kajcsos Imrénének Geosits Antalné karitász munkatárs adta át az ajándékot (Fotó: Szent Márton Plébánia)

Több mindennel okoztak és okoznak örömöt ezen a héten. A szombathelyi szalézi, a Szent Márton és a Szőllősi Jézus Szíve plébániákon  összesen 200 ember kapott ingyen ebédet, ma az idős egyedülállók karácsonyát rendezik meg a karitász Hollán Ernő utcai központjában.  Itt  betlehemes játékot a kemenespálfai Szent Pál Szociális Központ kliensei adnak elő. Ők csütörtök délután a vasegerszegi Szent Miklós Idősek Otthonában is szerepelnek.

Mindemellett egy gyártól kis teherautónyi adományt kapott a Szent Márton plébánia, ebben ruhanemű, könyv, játék és élelmiszer volt. A Katolikus Karitásztól 20  vaskályha érkezett, ebből körmendi és zalai árvízkárosultak kaptak, de jutott  Torony, Kőszeg, Celldömölk, Jánosháza, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Bejcgyertyános egy-egy rászorulójának is belőle. A karitász címére Ausztriából érkezett ajándékot a  katolikus iskolákba járók kaptak Jánosházán,  Celldömölkön,  Alsóságon, Izsákfán, Nemeskocson és Bobán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!