Szombathely

2016.02.27. 14:42

Kormánytisztviselők focimezben - Hagyomány lehet a baráti hangulatú teremtornából

Focimezre cserélték az öltönyt fél napra a kormányhivatalok dolgozói. Öt dunántúli egység munkatársait látta vendégül szombaton a Vas Megyei Kormányhivatal, és a szombathelyi Brenner iskola csarnokában, egyedi szabályok szerint játszott körmérkőzések során döntötték el, kik vannak a legjobb kondícióban.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott teremlabdarúgó-tornán a helyiek mellett a Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom, a Somogy, a Veszprém és a Zala Megyei Kormányhivatal képviseltette magát, de védnökként – és játékosként – jelen volt dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár is, aki ugyan éppen sportsérülésből lábadozott, mégis pályára lépett a számára a hazaiakat jelentő Veszprém gárdájában.

- Fontosak az ilyen alkalmak. Sokan egymásnak csak a telefonhangját hallották eddig, de most megismerhetik az arcát, a sportteljesítményét. Ez egyszerre szól a munkakapcsolatokról és a sportbarátságról, ami a torna lényege – fogalmazott az államtitkár.

A vasi csapatot erősítette Harangozó Bertalan kormánymegbízott. - A kormányhivatalok hosszú idő óta tartó kemény menetelése közepette jó alkalom a kötetlen kapcsolatépítésre ez a torna. Feledjük most el a munka rutinját, örüljünk a játéknak – szólította fel a jelen lévő csapatokat a kormánymegbízott, aki maga is focimezt húzott. A hivatalnokok reggel fél tíztől délután fél kettőig rúgták a labdát a teremben, 15 perces meccseken. Legtöbbjüknek nem volt ismeretlen a közeg, hiszen a kormányhivatalok néhány éve rendszeresen zajló országos labdarúgókupáján már rutint szerezhettek, de sokan a civil életben is hetente járnak focizni. Az államtitkári kezdőrúgás után a vasi és a zalai csapat mérkőzött meg egymással először. Ez a játék a hazaiak 2:0-s győzelmével ért véget, ami megalapozta a hangulatot. A sportszerű mérkőzések utáni díjkiosztón három gólkirályi címet osztottak ki: két Somogy, illetve egy Komárom-Esztergom megyei játékos érdemelte ezt ki. Ami a csapatok sorrendjét illeti: a győriek a harmadik, a házigazda vasiak a második, a somogyiak pedig az első helyezésnek örülhettek. A serleggel a rendezési jogot is megkapták, így legközelebb ők hívják meg a szomszédos régiók kormányhivatalait egy hasonló programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!