Szombathely

2015.02.16. 13:10

Lezárásokra kell számítani hétfőtől a Csónakázótónál – térképen mutatjuk az ütemeket

Elkezdték a sétány építését a szombathelyi Csónakázótó körül. A szigetet már most, a tó körüli munkaterületet fokozatosan fogják lezárni.

Budai Dávid

Hétfőn megkezdődtek a sétányépítési munkálatok, tudtuk meg Soós Hajnalkától a Pannonsport Szervező és Marketing Kft sajtósától. A kivitelezési munkálatok miatt a tó körüli sétányon és a szigeten lezárásokra kell számítania az arra közlekedő gyalogosoknak. A sziget és a rávezető hidak területe 2014. február 16.-május 15. közötti időszakban teljes egészében, a tó körüli munkaterület azonban több ütemben, fokozatosan kerül lezárásra, hogy pontosan hol kell korlátozásokra számítani, azt bejelöltük a mellékelt térképen.

Az ütemterv az időjárás függvényében változhat. Az átépítés során fákat is vágnak ki, mivel ezek új építmény területére, nyomvonalába esnek. A munkálatok elvégzésére a kivitelező jogerős engedéllyel rendelkezik. 39 nagyrészt száraz, leromlott egészségi állapotú növényt távolítanak el, melyből 18 a szigeten, 21 pedig a tó körül található. A projekt részeként a kivágott fák és bokrok helyett újakat telepítenek a szakemberek a Csónakázó-tó köré és a szigetre. A zöldterületet megújító munkálatok várhatóan május 15-ig befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!