Szombathely

2014.03.07. 19:40

Mesterházy Attila egy jobb országot akar építeni

Szombathely - Péntek este nagygyűlést tartottak a szocialisták. Itt volt a párt elnöke, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila is.

Némethy Mária

Demonstráló fideszesek transzparensekkel várták pénteken Mesterházy Attilát a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központnál, olyan feliratokkal, mint „31 napja várjuk a választ: mit tud a 240 millióról?" és „Mit tudtál Zuschlagról?" Hogy ne hallja őket, az őt kísérő bordó dzsekis fiatalok tapsolni kezdtek.

A nagygyűlés elején a nőnap okán a hölgyek piros szegfűt kaptak, majd Soltész Rezső olaszos műsorát.

Dr. Ipkovich György volt az est narrátora. Elsőként dr. Nemény András képviselő-jelölt beszélt például arról, hogy a valóság dermesztő, az emberek félnek, majd a megye másik Összefogás képviselő-jelöltje, Celldömölk polgármestere, Fehér László szólt arról: intézmények sora került állami fenntartásba.

Mesterházy Attila nem egyedül jött, elhozta a családját is: levetítettek egy portréfilmet róla, szülei, felesége és ő beszélt az életéről.

– Már csak 30 nap, és Orbán Viktor megy, s aki jön: Mesterházy Attila! – hangzott a miniszterelnök-jelölt felkonferálása.

Beszédében először a mocskos kampányról beszélt, a kormányon lévők „mirelit ügyeket vesznek elő", viszont „a Simon-ügyre nem vagyunk büszkék, de mindenhonnan eltakarítottuk". Kifogásolta, hogy Simon Miklós fideszes képviselőről, akinek köztörvényes ügye volt, nem hallunk. Elmondta, hogy Zuschlag könyvét „Fidesz-közeli kiadó adja ki". Arról is beszélt, hogy a „Fidesznek nincs programja", a „rezsicsökkentés nem igazságos és nem fenntartható", ráadásul „2010-ben a gázár-kompenzációt megszüntette a kormány, 2011-12-13-ban növekedtek az árak". A többi között beszélt a szociális helyzetről „ami 60 éve nem volt ilyen rossz", „ez a kormány a gazdagok kormánya". Nagy tapsot kapott, amikor arról szólt: olyan országot építenek majd, amelyben a fiatalok itthon maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!