Szombathely

2012.10.17. 15:43

Országszerte összefogtak a fiatalok

Szombathely - A Reményik iskola diákjai is csatlakoztak a 72 óra kompromisszumok nélkül című programhoz. A diákok szemetet gyűjtöttek a város különböző pontjain.

Bajdó Bettina

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció volt, amely Magyarország fiatalságát hívta közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, a környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítettek közhasznú feladatokat: intézményeket, játszótereket újítottak fel, erdőt takarítottak, szociális segítséget nyújtottak, kulturális műsorokat szerveztek különböző közösségeknek (fogyatékkal élőknek, időseknek).

A 72 óra kompromisszum nélkült az különböztette meg más önkéntes akcióktól, hogy a három nap során lehetőség szerint nemcsak a konkrét feladatvégzés valósult meg, hanem annak az előkészítése és a lezárása is. A program elsődleges célja az volt, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A programhoz sokan csatlakoztak Vas megyéből is, többek között a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai is. Sátory Károly igazgató elmondta, hogy pénteken az egész iskola szemetet gyűjtött különböző helyeken, illetve a múlt héten játékgyűjtést is szerveztek. Olyan játékokat hozhattak a gyerekek, melyek még jó állapotban voltak, ezeket valamelyik gyermekotthonnak ajánlja majd fel az iskola. A szemétgyűjtés több helyszínen zajlott, a felső tagozatosok a Johanneum Diakóniai Központ környékén gyűjtöttek szemetet, a negyedik osztályosok pedig a Kálvária utcát és az evangélikus templom környékét tisztították meg. Tanítás után a harmadikosok a Szent László király utcában , a másodikosok a Jókai parkban dolgoztak, az első osztályosok pedig az iskola udvarát tették rendbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!