Szombathely

2013.04.09. 17:24

Összefogással a sürgősségi mentőért

A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén elfogadta a szervezet elmúlt évi munkájáról szóló beszámolót.

Rékai Zoltán

Döntöttek arról is, hogy az alapítvány lehetőségei szerint támogatja Celldömölkön sürgősségi mentőautó üzembe állítását. Az alapítvány elmúlt évi tevékenységről Csákvári Imre, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány ügyvezető elnöke tájékoztatta a kuratórium tagjait.

A kiemelkedő feladatok között szólt az 1 százalékos adófelajánlások szervezéséről, a mentők védőszentje, Szent Kamill szobrának elkészíttetéséről, a mentő napi ünnepség megszervezéséről, valamint a Brutscher Emlékérem adományozásáról. Megjelentették A hivatásos és egyesületi mentés Szombathelyen könyvet, mellette több szakmai anyagot is kiadtak. Támogatták a szakdolgozóik képzését, eszközök beszerzését, közreműködtek az őszi szimpózium megrendezésében.

A kuratórium tagjai az elmúlt évi munkát eredményesnek értékelték. A beszámolót elfogadták azzal, hogy a következő kuratóriumi ülésen a változó feladatok és jogi környezet miatt napirendre kell tűzni az alapszabály módosítását.  A tisztújítás során a kuratórium tagjai ismét Csákvári Imrét választották meg ügyvezető elnöknek, akinek a munkáját továbbra is Kovács Jenőné segíti. A régi-új elnök székfoglalójában megköszönte a bizalmat, ám felhívta a figyelmet arra, hogy az elkövetkező időszakban már készülni kell arra is, hogy fiatalabbak vegyék át majd a stafétabotot.  Kovács Ferenc, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány elnöke arról tájékoztatott, hogy Celldömölkön, a kórház aktív ellátásának a csökkenése miatt szükség lenne sürgősségi mentőautó működtetésére. Ennek érdekében aláírásokat is gyűjtöttek a kemenesaljai városban és környékén. A jármű beszerzésére, felszerelésére és működtetésére azonban jelenleg nem áll rendelkezésre forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!