Szombathely

2014.01.29. 13:18

Szavazzanak a lakók

Szombathely - Horváth Zoltán LMP-s városatya, parlamenti képviselőjelölt sajtótájékoztatón ismertette a biomassza erőmű ügyében készült közvéleménykutatás számait.

Simon Erzsébet

Horváth Zoltán várta, hogy napirendre veszi a közgyűlés a Szentkirályra tervezett biomassza erőmű kapcsán készült közvéleménykutatás ismertetését, de mivel nem szerepel az előterjesztésben, szerdán sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a birtokába jutott dokumentum szerinte ellentmondásos számaira. A 69 oldalas, tavaly október 4.-21. között 2500 fős minta alapján készült közvéleménykutatás megállapítja, hogy 71 százalék támogatja a beruházást. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy tudják-e a szombathelyiek, hol is lenne a helyszín, 59 százalék nemmel válaszolt, 31 százalék pedig téves helyszínt jelölt meg. Az LMP-s politikus szerint a közvéleménykutatás irányított, mert például a beruházást a kérdések alapján csak pozitívan lehet értékelni. A dokumentum azt is megállapítja, hogy 71 százalék elutasítja a civil zöldszervezeteket, ugyanakkor a válaszadók 58 százaléka nagyon fontosnak, 30 százaléka fontosnak ítéli a környezetvédelmi kérdéseket. A megkérdezettek 70 százaléka pedig a városvezetőktől várja ebben az ügyben a tájékoztatást. Horváth Zoltán a tisztánlátás érdekében javasolja, hogy a közvéleménykutatási dokumentumot teljes egészében tegyék föl a város honlapjára. Úgy véli, ha az önkormányzat akarja ezt a beruházást, legyen népszavazás a kérdésben, amit akár kész is kezdeményezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!