Szombathely

2014.04.14. 14:30

Tiszta levegőt és várost akarnak

Szombathely - A Pick-telepen élők hétfőn délelőtt az LMP-vel közösen faforgácsot szórtak a polgármesteri hivatal elé, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy mit kellett kiállnia az embereknek a gyár miatt az elmúlt hetekben.

Farkas Eszter

– Az elmúlt héten napokon keresztül folyamatos forgácseső hullt a Keleti városrészen élőkre – kezdte a rendkívüli sajtótájékoztatót Horváth Zoltán, a Legyen Más a Politika önkormányzati képviselője.

Horváth Zoltán elmondta: a Falco-gyár az egész Pick-telepet elárasztotta faforgáccsal a a múlt héten. A ruhákat nem lehetett kiteregetni a szabadban és a kocsikat is naponta többször le kellett mosni ahhoz, hogy használni lehessen. Ezért is gondolta az LMP a lakókkal együtt úgy, hogy tiltakozásként megmutatják milyen faforgácsport szívnak be nap mint nap a Pick-telepen élők.

A demonstráción több lakó is felszólalt, s kifejezte azzal kapcsolatos aggályát, hogy milyen megbetegedéseket okozhat ez a por. Statisztikákkal alátámasztott adatokat is mondtak a lakók arról, hogy milyen veszélyei lehetnek a Falco-gyár körüli helyzetnek. A sajtótájékoztató után a lakók és az LMP gyorsan összetakarították a forgácsot.

Kapcsolódó hír:

A Falco porát szívják a környékbeliek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!