Tudomány

2014.11.12. 13:45

A Coccon egy forradalmian új biztonsági berendezés

A Coccon, azaz gubó nevet kapta egy egészen különleges biztonsági berendezés, amely szakít a hagyományos kamera-mozgásérzékelő alapokkal.

Egy kis gömbszerű eszközről van szó, amely a füllel hallhatatlan, 20 Hz alatti infrahanghullámokkal tapogatja le a lakást, és észleli ha szokatlan mozgás történne. A hangsúly a szokatlanon van, a készülék igazi különlegessége ugyanis a gépi tanulás, azaz csak akkor jelez, ha váratlan eseményeket észlel. Mindez azt is jelenti, hogy állandóan bekapcsolva maradhat, nem kell arra figyelni mikor megy a család el otthonról, illetve mikor érkezik haza.

A selyemgubó alakja miatt kapta a nevét a biztonsági rendszer. Fotó: archív

Ha problémát észlelne, azonnal figyelmeztetést küld az okostelefonunkra, és mi távolból bekapcsoltathatjuk a kamerát, hogy körülnézzünk, mi is történt valójában. Hogy probléma esetén fülsértő hanggal riasztani kezd-e, vagy a rendőrséget értesíti, azt be lehet állítani, mint ahogy azt is, hogy ha például külföldön vagyunk, akkor a szomszédokat, rokonokat értesítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!