Tudomány

2014.11.12. 13:45

Canon EOS 7D Mark II - Húsz megapixeles felbontású a képérzékelője

A Canon még 2009 szeptemberében jelentette be a felső középkategóriás tükörreflexes digitális fényképezőgépek piacán hadrendbe állított EOS 7D-t.

Most szeptemberben mutatkozott be ennek az utódja. A kölni Photokinán bejelentett EOS 7D Mark II most pedig végre megérkezett a hazai boltokba: a gépvázat jelenleg 599 ezer forintos áron listázzák a hazai kereskedések. Összehasonlításképp, az Egyesült Államokban csak 1799 dollárba, vagyis átszámítva mintegy 488 ezer forintba kerül a masina.

Az ütés-, nedvesség- és porálló fémvázas Canon EOS 7D Mark II-t jelenleg 599 ezer forintos áron listázzák a hazai kereskedések. Fotó: archív

Az újdonságba egy 20,2 megapixeles felbontású és APS-C méretű képérzékelő került, melynek fényérzékenysége alaphelyzetben ISO100 és ISO16000 között állítható, de adott esetben akár egészen ISO51200-ig is kiterjeszthető. Digic 6 processzorból kettőt is kapunk, melyek közül az egyik a képfeldolgozásról, a másik pedig a gép vezérléséről gondoskodik. A sorozatfelvevő maximum 10 képkocka/másodperc sebességre képes, természetesen maximális felbontás mellett, ráadásul JPEG módban egészen addig, míg be nem telik a memóriakártya.

A vadonatúj 65 AF-pontos autofókusz-rendszer a Canon ígérete szerint rendkívül gyors és pontos fókuszálást biztosít, még akkor is, ha a fényviszonyok nem éppen optimálisak. Vadonatúj fejlesztés a Flicker érzékelő, mely a korábbiaknál hangsúlyosabban figyeli a megvilágítást és a legvilágosabb pillanatban készíti el a felvételt, miközben folyamatosan az infratartományt nézi.

A kezelhetőségen sokat javít a hátoldali kezelőszervek között most felbukkant AF-mód váltógomb, mely ráadásul már nem hat, hanem hét opció elérést tesz lehetővé. A második generációs intelligens képkereső 100 százalékos lefedettséggel rendelkezik és a korábbiaknál több információt jelenít meg. Az ütés-, nedvesség- és porálló fémvázas készülék maximum 60 fps sebességű Full HD videókat képes rögzíteni. Kapunk továbbá tömörítetlen HDMI-kimenetet, dupla memóriakártya villámgyors USB 3.0 interfészt, GPS-vevőt és digitális iránytűt. A 200 ezer expozícióra méretezett zárszerkezettel rendelkező Canon EOS 7D Mark II akkumulátora 1800 mAh kapacitású.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!