Tudomány

2016.10.24. 19:50

Száz éves lenne - Simonyi-emlékhét a fizika jegyében

Egyházasfalu - A névadó születésének századik évfordulója alkalmából projekthetet tartottak a Simonyi Károly Általános Iskolában.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Dőry István fizikus kísérletet mutatott be a diákoknak Fotó: Simonyi Károly Általános Iskola

A diákok egy héten át anyagot gyűjtöttek a településen született tudós professzor gyermekkoráról, tanulmányairól, munkásságáról. A gyűjtés eredményét aztán megosztották az iskola közösségével. Tanulmányozták azt a fotó- és filmanyagot, amelyet a tudós leszármazottai bocsátottak az iskola rendelkezésére. Az intézmény vendége volt a községben élő dr. Dőry István fizikus professzor, aki a szalaggenerátor működését modellezte a tanulóknak. Kiállítás készült a technikai eszközök fejlődéséről, melyhez a falu lakóitól gyűjtöttek anyagot a diákok. Október 18-án, a tulajdonképpeni születésnapon pedig ünnepséget és koszorúzást tartottak Simonyi szobránál. Névadójáról, példaképéről az iskola közössége A természet világa című folyóirat különszámában számolhat be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!