Tudomány

2015.01.13. 12:56

Új böngésző: Spartan

Az Internet Explorer következő verziója mellett egy teljesen új böngészőt is összerak a Microsoft, hogy versenyezni tudjon a fejlettebb riválisokkal.

A Spartan kódnéven ismert böngésző állítólag a Microsoft Chakra nevű Javascript-motorjára, a Trident rendelőre épül, és ugyanúgy támogatja majd a bővítményeket, mint a Chrome és a Firefox. A Spartan számítógépeken, tableteken és okostelefonokon is fut majd. Elképzelhető, hogy a Microsoft már január 21-én bemutatja a Spartant, amikor felfedi a Windows 10 új funkcióit és kiadja az új operációs rendszer következő bemutató verzióját. Az biztos, hogy az Internet Explorernek a most ismert változata is megmarad, hogy legyen a Microsoftnak egy olyan böngészője is, amely kompatibilis a korábbi változatokkal.

A Spartan név egyébként ugyanúgy a Halo nevű videojátékból jött, mint a Windows Phone személyi asszisztense, a Cortana neve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!