Utazó

2014.09.11. 10:01

Szép kártya nélkül kevesebben mennének nyaralni (x)

Míg évekkel ezelőtt nem volt ritka, hogy akár hitelfelvételből finanszírozták a családok a nyaralást, addig mára – több okból kifolyólag is – ezzel a lehetőséggel már nem nagyon élnek.

Ennek ellenére azonban a hazai idegenforgalom növekvő tendenciát mutat az elmúlt egy-két év adatai alapján. Hogy minek köszönhető ez a fellendülés mind a keresleti, mind a kínálati oldalon? A Széchenyi Pihenőkártya rendszere nem csak a munkaadó számára biztosít kedvezményeket, de a szolgáltatói oldalon tevékenykedők is megérzik pozitív hatásait. Maga a rendszer egyébként kifejezetten ezzel a céllal jött létre, azaz a turizmus mutatóinak növekedését megcélozva. A szallaskeres.hu is úgy véli, hogy mind a vendégéjszakák, mind az érkezők száma alapján egyértelműen elmondható, a Szép kártya betöltötte azt a szerepet, amelyre rendeltetett.

De mégis hogyan ösztönzi az embereket az utazásra a három alszámlára kapható összeg? A munkáltató jóvoltából a Szállás, a Vendéglátás, és a Szabadidő alszámlára összesen akár 450 ezer forint is kapható, ami lássuk be, elég szép összeg, ha arról van szó, hogy ez tulajdonképpen cafeteria elemként juttatható. Csak a Szállás alszámlára érkezhet 225 ezer forint, ami még egy jobb wellness szállodában való szállásfoglalásra is elegendőnek bizonyul, hosszabb időre is. Abban az esetben, ha az önellátást is lehetővé tevő apartmanok vagy éppen a családias vendégházak mellett döntene az utazást tervezve, akár több vakációt is kifizethet csak a Szállás alszámla terhére, s akkor még nem beszéltünk a másik kettő kínálta lehetőségekről.

A szálláskereső szolgáltatás szakértője, a szálláskérés.hu is úgy tapasztalja, hogy a turisták előszeretettel használják a Vendéglátás alszámlát is a pihenésre szánt időben. Ez nem csak hasznos, hiszen nem kell a számos szálláshely által egyébként lehetővé tett főzéssel bajlódni, hanem a közös étkezések a nyaralás alatt, a kulináris élvezetek, és az egyes tájegységekre jellemző konyhák megízlelése bizony élmény-jelleggel is bírnak. Ilyenkor még azok is szívesen fordítanak anyagiakat az ilyesmire, akik a hétköznapokban az étkezést általában elintézik egy pizzarendeléssel. Apropó, pizza! A Széchenyi Pihenőkártya Vendéglátás alszámlája egyébként erre is lehetőséget teremt, hiszen egyre több kiszállítással is foglalkozó pizzéria csatlakozik a rendszerhez.

Családosoknak és baráti társaságoknak egyaránt állandó programot kínálnak az élmény- és gyógyfürdők. Számukra remek hír, hogy már jó ideje a plasztikkártya mindhárom alszámlájáról fizethetik a belépőket. Ha tehát már lemerült a Szabadidő alszámla, ez nem akadályozza meg, hogy a gyerekekkel egy felejthetetlen napot töltsenek valamelyik komplexumban. Legyen szó rövid pihenésről vagy akár több hetes nyaralásról, kétség sem férhet hozzá, hogy a Széchenyi Pihenőkártya nélkül sok család nem engedhetné meg magának a nyaralást. Ha pedig már év közben felhasználta esetleg az alszámlákra kapott összegeket, akkor is nyilvánvaló, hogy az ilyen módon például az étkezésen való spórolásnak hála nyáron esetleg Ön is fordíthatja megtakarítását pihenésre, utazásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!