Vámoscsalád

2015.08.02. 14:36

Tábortűzzel kezdődött a nem szokványos falunap Vámoscsaládon

Vámoscsalád - Történelmi emlékek, vallási értékek is nagy hangsúlyt kaptak a vámoscsaládi falunapon.

Némethy Mária

A hagyományos tábortűzzel pénteken este kezdődött el a falunap Vámoscsaládon. A helyiek szalonnát sütöttek, és a negyven éves – vámoscsaládiakból álló – Szignál zenekarral nótáztak.

Szombaton délelőtt „Vámoscsalád a történeti dokumentumok tükrében" mottóval a helyi születésű Kovács Ernő ismertette nagyapjának első világháborús emlékiratát, melynek egy-egy példányát át is vehették a jelenlevők. A Hársfavirág kórus katonadalokat énekelt. A gyermekek nagyon aranyosan sorolták fel a település múltjának eseményeit. Pál Ferenc, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár vezetője a közelmúltban fellelt vámoscsaládi plébániai évkönyv jelentőségét ismertette.

A gyerekek Vámoscsalád múltját idézték fel a templomban. Fotó: Kissné Horváth Júlia

Aztán a focipályán folytatódott a falunap, a helyi fiatalok mérkőzésével. A délután a kulturális műsoroké volt. Felléptek hegyfalui néptáncosok, a helyi Hársfavirág Asszonykórus, vámoscsaládi iskolások, óvodások, répcelaki karatésok, s a körmendi Vasparipa Egyesület motorosai. Közös vacsora után borkóstoló volt, majd budapesti vendégművészek operettdalokkal szórakoztatták a közönséget. A befejezés bál volt.

Vasárnap a templomba érkezett Szent Márton ereklyéje. Annak jelenlétében kérték a hívek az egyházmegye és a vámoscsaládi templom védőszentjének pártfogását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!