Így segíthetünk a gyermekeken

2020.07.30. 07:00

Elsősegély: elméleti és gyakorlati képzést is kaptak a szülők Szombathelyen

Szombathely a Segítés városa – ebben a szellemiségben hirdette meg legújabb, a Gyermekkor elsősegélye elnevezésű tanfolyamát a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda.

Polgár Patrícia

Németh Dániel az újraélesztés helyes technikáját mutatja

Fotó: Horváth Balázs

A térítésmentes tanfolyamon az Országos Mentőszolgálat munkatársai avatták be a csecsemők és kisgyermekek elsősegélyének rejtelmeibe a már gyermeket nevelőket, a leendő szülőket és nagyszülőket az Egészségfejlesztési Iroda előadótermében. Bár a helyiség befogadóképessége nyolcvan fő, a járványhelyzet miatt, hogy minél szellősebben ülhessenek, negyven tanulni vágyó részére hirdették meg a tanfolyamot.

Ennek első harmadában Németh Dániel mentőtiszt a segítségkérés – 112 hívása – helyes menetébe, a légúti idegentestek eltávolításának módjába és a gyermek­újraélesztés helyes technikájába avatta be az érdeklődőket.

Németh Dániel az újraélesztés helyes technikáját mutatja Fotó: Horváth Balázs

Horváth Balázs mentőtiszt a görcsállapotok kezeléséről, a lázcsillapításról, a krupp felismeréséről és tüneteinek enyhítéséről, az allergiás reakció kezeléséről és a sérülések ellátásáról tartott előadást.

Az elméleti oktatás után két csoportra bontva a szülők és a nagyszülők a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanfolyamon hallottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!