Program

2024.05.25. 21:00

Kinőtte magát a civil kezdeményezés - Pár éve egy helyi család indította el a Nagymizdón az Orbán-napi ünnepséget - fotók

Pár éve egy helyi család indította el a településen az Orbán-naphoz kötődő ünnepségeket, most pedig már negyedik alkalommal tudták megtartani az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Szendi Péter

- Ez egy civil kezdeményezés volt a családunk részéről. Nekünk a nagymizdói pincesoron van a pincénk és nagy sajnálattal konstatáltuk, hogy már csak pár gazda volt aktívnak nevezhető. Aztán velük együtt született meg az a gondolat, hogy minden évben Orbán-napkor töltsük meg élettel ezt a területet, környéket is. Ezt aztán tettek követték és most már negyedik alkalommal rendeztük meg ezt a kisebb túrát, amibe most már bekapcsolódtak a szarvaskendi pincészetek is, így nagyjából egy 3,5 kilométeres, több állomást magába foglaló „túra” jött össze – fogalmazott Szakonyi Beatrix főszervező. Hozzátette: a kezdeményezéshez csatlakozott a nagymizdói önkormányzat és a Ciklámen Egyesület Nagymizdóért is.

A közösségépítő, hagyomány megóvó rendezvény célja az összetartozás megjelenítése. Az idei ünnepségre ellátogatott V. Németh Zsolt államtitkár is, aki igen pozitívan nyilatkozott az eseményről.

- Itt azt tapasztalhattuk meg, hogy amennyiben van akarat és egy motorként „funkcionáló” személy, akkor érkezik hozzá segítség és támogatás is. Abból pedig, hogy már negyedik alkalommal rendezték meg ezt az ünnepséget, az következik, hogy van rá igény, mert egyre többen kapcsolódnak be és érzik jól magukat a közösségben – mondta a térség országgyűlési képviselője. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!