Vasi foci

2009.09.30. 09:42

Rafa Benitez a lesszabályt okolja firenzei vereségükért

Firenze - Rafael Benítez, a Debrecennel azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttese keddi, firenzei vereségében nagy szerepet játszott az új lesszabály.

MTI

Az angol alakulat 2-0-ra kapott ki a Fiorentina vendégeként, s az olaszok első találatánál a régi szabály szerint az asszisztensnek lest kellett volna intenie, mert Adrian Mutu méterekkel a védők mögött állt. A román légiós azonban nem avatkozott játékba, a gólszerző montenegrói Stevan Jovetic pedig nem volt lesen.

"Ez a szabály mindent megváltoztatott - mondta Benítez. - Rengeteg olyan helyzet van, amelyben nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy az adott futballista játékba avatkozik-e, vagy sem. Mindazonáltal Jovetic teljesen jó pozícióban volt, ez pedig a mi hibánk."

Az ötszörös BL-győztes szakvezetője hozzátette: csalódott volt a mutatott játék miatt, mert tanítványai sok hibával futballoztak, de a második félidőre sikerült javulniuk.

Cesare Prandelli, a Fiorentina mestere azonban érthetően elégedett volt, miután csapata látványos és eredményes játékkal szerezte meg első pontjait az E csoportban.
 "Nagyon összeszedettek és szervezettek voltunk, a csatárok pedig a legjobb pozíciókban tűntek fel a gyors ellentámadásainknál - értékelt Prandelli. - Amióta én vagyok a vezetőedző, még nem láttam ilyen jól játszani a fiúkat, mint a keddi első félidőben. Azt hiszem, azzal a teljesítménnyel feladtuk a leckét a Liverpoolnak."
 A szakvezető külön kiemelte a firenzeiek góljait szerző 19 éves Joveticet, aki Prandelli szerint nagyon sokat fejlődött, mert tavaly még öncélúan használta kitűnő képességeit, mostanra azonban minden megmozdulása a csapat eredményességét szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!