Vasi foci

2009.10.15. 13:30

Kapuskesztyű nélkül véd a megye III-ban a kosaraslegenda

Állítása szerint nem tud vetődni, és kapuskesztyűje sincs, mégis igent mondott az első hívó szóra: a megyei III-as Alsóújlak hálóját őrzi a körmendi kosárlabda történelem élő legendája. Zsebe Ferenc két hete hatot, legutóbb pedig öt gólt kapott. Nincs elkeseredve.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Zsebe Ferenc játékosként kettő, edzőként egy bajnoki aranyhoz segítette a körmendi kosárcsapatot, ezzel egyedülálló rekordot tart, hiszen szinte péda nélküli a rá eső, egy személyre jutó bajnoki és kupa-aranyak száma. Visszavonulása óta azonban méltatlanul keveset hallunk róla. Kevesen tudják, hogy jelenleg is a klub alkalmazásában áll, a szponzorokkal való kapcsolattartásért felel. Persze nehéz lenne elképzelni, hogy egy a sportot mellőző, öltönyös-nyakkendős PR-menedzserré vedlett volna át, Zsebe Ferenc ma is aktívan sportol. Parketta helyett zöld gyep, ujjatlan trikó helyett hosszú ujjú kapusmez, triplavonal helyett pedig tizenhatos.

Igen, akármennyire furcsa, a kosárlabda-legenda sportágot váltott. Napjainkban amatőrként focizik, a megyei III. osztályban szereplő alsóújlaki futballcsapatnál őrzi a hálót hétvégéről hétvégére. A körmendi öregfiúknál játszott, amikor egyik csapattársa szívességre kérte - Elekes Zoli szólt, hogy nincs kapusuk, ha tudok, segítsek. Nem tudok vetődni sem és a labdától is félek, ezért gondoltam, beállok - mondta nevetve, majd hozzátette, korábban már a szarvaskendi csapatban is rúgta a bőrt, igaz, akkor mezőnyben.

Hogy tervezi -e a kosárlabdához való visszatérését, egyértelműen fogalmazott - Ez nem tőlem függ. Ha szólnak, akkor valószínű, hogy elgondolkodok rajta, de jelen pillanatban egyáltalán nem tervezem. Nem mondom, hogy nem hiányzik, de egyelőre tényleg nincs napirenden. - Megemlítette, hogy más csapat amúgy sem érdekelné, csak a Körmend jöhetne nála valaha szóba.

Eddig három mérkőzésen állt a kapuban, így komoly tapasztalattal még nem rendelkezik, persze őt ismerve ez nem biztos, hogy problémát jelent. Játszik és küzd a győzelemért - ahogy egy körmendi bajnokhoz illik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!