Vasi foci

2009.10.21. 09:28

Nagy fogás: az U20-as VB-bronzérmes Simon Ádám a Haladásé

Igazi nagy halat fogott a Szombathelyi Haladás klubvezetése: az egyiptomi U20-as Vb-n bronzérmet szerzett magyar válogatott játékosa, Simon Ádám öt évre aláírt a Rohonci útra.

Pum András

A 19 esztendős utánpótlás-válogatott Simon Ádámot korábban az MTK adta kölcsön a Haladásnak, a megállapodás június 30-án lejárt, a két klub azonban nem tudott megegyezni a hogyan továbbról. A fővárosi klubbal kötött kontraktusát időközben az MLSZ érvénytelennek mindősítette, így a jobb oldali középpályás szabadon igazolhatóvá vált. Kedd este Simon Ádám megállapodott a Haladással: a játékos öt esztendőre kötelezte e magát a Rohonci útra.

- Amikor Ádám szerződése a nyáron lejárt, szerettük volna végleg megvásárolni az MTK-tól, a kék-fehérek viszont ismét csak a kölcsönadásra hajlottak - jelezte Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - Közben kiderült, érvénytelen a fővárosiakkal kötött megállapodása, így amikor jogerőre emelkedett, hogy a játékos szabadon igazolható, leültünk vele tárgyalni. Az egyiptomi U20-as szereplés hatására azonban más magyar klubok érdeklődését is felkeltette, így nem volt egyszerű megegyezni, de örömmel jelenthetem, hogy végül sikerült. Simon a kedd esti Haladás-ZTE Magyar Kupa meccs után öt évre szóló kontraktust írt alá. A szerződésnek egyébként nem tartalmaz olyan kitételt, mely szerint bizonyos összegért kötelesek lennénk őt elengedni.

A zöld-fehérekről további híreket, érdekességeket a haladas.vasnepe.hu oldalon találhatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!