Vasi foci

2009.11.21. 08:55

Megyei foci: rangadó Molnáriban, Vönöckön és Halogyon

Rangadó-rangadó hátán az alsóbb osztályú futball-bajnokságokban. A megyei I-ben, valamint a megyei II. Körmendi-csoportjában is az első kettő feszül egymásnak, de a Szombathelyi-régióban a Püspökmolnári-Tanakjad párharcot sem lehet egy legyintéssel elintézni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A megyei I. osztályú bajnokságban vasárnap egy órakor a listavezető Kemenesalja a második helyen tanyázó Rumot fogadja. A vönöckiek 32 pontot gyűjtöttek a bajnokságban, a rumiak három egységgel vannak lemaradva tőlük. A hazaiak gólkülönbsége viszont mindössze eggyel jobb mint Simon Miklós fiaié, így egy esetleges vendégsikerrel a Rum beelőzne. Persze ehhez minden bizonnyal a Kelemen Kornél irányította vönöckieknek is lesz néhány szavuk.

A megyei II. Szombathelyi-csoportjában az éllovas, 30 pontot gyűjtött újonc Püspökmolnári megszerezheti az őszi bajnoki címét - ehhez viszont pontra, pontokra van szüksége a jó erőkből álló, masszív Tanakajd ellen. A két gárda szombaton13 órakor csap össze Molnáriban.

- Nem kérdés: hazai pályán csakis a győzelem lebeghet a szemünk előtt - szögezte le Kovács Zsolt, a Püspökmolnári trénere. - Ráadásul a hétvégén végre teljes keretből válogathatok, sem eltiltottunk, sem sérültünk nem lesz. Nem igen ismerem a Tanakajdot, nem tudom, hogy milyen futballt játszanak - de nem is érdekes. Nekünk hazai pályán csak magunkra kell koncentrálnunk. Ha úgy játszunk, ahogyan tudunk, akkor nem lehet baj. Mivel ezúttal igen bő a keretünk, sok játékos pályázik a kezdőbe, ezért egyelőre nem szeretném elmondani milyen tizeneggyel várjuk a Tanakajdot. Egy biztos: őszi elsőként akarunk zárni!

- Nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a listavezető lát minket vendégül - fogalmazott óvatosan Iszak Gábor, a Tanakajd trénere. - Ugyanakkor nem feltartott kézzel lépünk pályára, legalább egy pontot be szeretnénk gyűjteni, titkon azonban a győzelemről sem mondtam le. Ha jó napot foguk ki, talán meglepetést okozhatunk. Bár kétségtelen, nevek alapján igen erős együttes a Molnári, abszolut esélyese a mérkőzésnek - és minden bizonnyal a bajnoki címnek is. Azonban Gyöngyöshermánban megnéztem egyszer ellenfelünket, akkor nem nyújtottak meggyőző produkciót. Ezért gondolom azt, ha harcos, kemény futballal rukkolunk elő, talán meglepehetjük a házigazdát.

 

 

OLDALTÖRÉS: Megyei II. Körmendi-csoport: Halogy-Őriszentpéter

 

 

 

A megyei II. osztály Kömendi-csoportjának őszi zárófordulójában óriási meccsre van kilátás:: az éllovas Őriszentpéter a második helyezett Halogy otthonába látogat. Kezdés: vasárnap 13 óra.

- Egy alkalommal, a Bajánsenye-Őriszentpéter meccsen láttuk vasárnapi ellenfelünket, és meg kell mondanom, nagyon jó benyomást tettek ránk - jelezte Hirschberger József, a Halogy szakosztályvezetője. - Fiatal, agilis gárda az őriszentpéteri, így igazi rangadó előtt állunk.  A korábbi években mindig kiélezett, szoros meccseket vívtunk velük, vélhetően ezúttal sem lesz másképp. Mellettünk szól, hogy mi kaptuk eddig a legkevesebb gólt a bajnokságban - szám szerint tizenhármat - valamint ősszel idehaza egyetlen döntelenen kívül valamennyi meccsünket megnyertük.  A közveten védelmünk roppant erős, a kapuban a ZTE ificsapatának egykori hálóőre, Kovács Ernő áll, a védelembeől pedig kiemelkedik Jankó Balázs és Sass Gábor teljesítménye - persze a többiekre sem lehet panaszunk. A bajnokság előtt a dobogót tűztük ki célul, de most már azt mondom: jó lenne az élen végezni. A halogyi foci 1983-ban szűnt meg, majd 2001-ben alakult újjá, és még soha nem szerepelt a megyei I. osztályban. Persze tudjuk, messze még a vége. Visszatérve a vasárnapi rangadóra: bízom bent, hogy jó idő lesz, mert ebben az esetben majdnem egy MTK-meccs nézőszáma összejöhet, körülbelül 200 nézővel is kalkulálhatunk. Erre a meccsre is úgy készülünk, mint a többire, szeretnénk begyűjteni a három pontot.

- Kemény kilencven perc előtt állunk, de szeretnénk az élen befejezni az őszi szezont - mondta Torontáli József, az Őriszentpéter játékos-edzője. - Nem csupán a jelenlegi pontkülönbséget akarjuk megtartani riválisunk előtt, hanem jó lenne növelni a távolságot, négy pont előnnyel szeretnénk fordulni. Ebből következik, hogy győzelmet várok tehát a halogyiak ellen. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor hiszem, hogy meglesz a három pont. A győzelem pedig úgy érzem,méltó zárása lenne az őszi idényünknek.

A bajnokság állása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!