Vasi foci

2010.02.24. 11:53

Bajnokok Ligája: javulnia kell a Barcának, dühösek a görögök

Josep Guardiola szerint ha csapata, a Barcelona meg akarja védeni címét a labdarúgó Bajnokok Ligájában, jelentősen javítania kell jelenlegi formáján.

MTI

A katalán elitalakulat vezetőedzőjének dicséretesen önkritikus kijelentése azt követően hangzott el, hogy a Barca 1-1-re végzett Stuttgartban a BL nyolcaddöntős párharcainak nyitótalálkozóján, kedd este. A döntetlen tulajdonképpen még hízelgő is a vendégekre nézve, mivel a német együttes az első félidőben valósággal "lefocizta" a világ jelenlegi legjobb klubcsapatának számító gárdát, s akár többgólos előnyre is szert tehetett volna az alárendelt szerepbe kényszerült Guardiola-legénységgel szemben, de csak a hétvégi, kölni bajnokiján négyszer is eredményes Cacau tudta bevenni Victor Valdés kapuját. A második félidőben aztán már helyreállt a "világ rendje", a Barcelona átvette az irányítást, és ha nem brillírozott is a társaság, a sem előtte, sem utána mit sem mutató svéd csatár, Zlatan Ibrahimovic egyszer azért megvillant, s kiegyenlített. 

"Ők birtokolták többet a labdát, viszont nekünk voltak meg a lehetőségeink" - összegzett a hazaiak vezetőedzője, Christian Gross.

"Szánalmas ez az egész, ma le kellett volna győznünk a Barcelonát" - dühöngött a stuttgarti kapus, Jens Lehmann, akinek egy Lionel Messi-lövésnél a kapufa segített, viszont az Ibrahimovic-gólnál egyértelműen balszerencséje volt, mivel elsőre bravúrral hárította a csatár kísérletét, a labda azonban újfent a svéd elé pattant, aki másodjára már nem hibázott.

"Nagyon keményen kellett dolgoznunk az eredményért, roppant nehéz meccs volt. Az 1-1-et jó eredménynek tartom, mert a Stuttgart nagyszerűen játszott, nekünk viszont javulnunk kell, ha címünket meg akarjuk őrizni. A továbbjutás nem dőlt el, bármi megtörténhet" - mondta az óvatos Guardiola.

A játéknap másik meccsén a Girondins Bordeaux 1-0-ra győzött az Olimpiakosz otthonában. A ritkábban, de veszélyesen támadó franciák az első félidő ráadásában jutottak előnyhöz, amikor egy beívelést a tökéletesen érkező Michael Ciani a hálóba fejelt. A folytatásban a görög együttes számos gólszerzési alkalmat teremtett, az utolsó 10 percben négyet is, de egyet sem értékesített, illetve egyet igen, azt azonban a bíró érvénytelenítette. Az angol Howard Webb görög szabálytalanságra hivatkozva annullálta a találatot, ami zajos nemtetszést váltott ki a hosszasan háborgó publikumból, s a szerdai görög sajtó sem kímélte a szigetországi sípmestert.

"Szerintem a játékvezető hibázott, amikor nem adta meg a gólomat" - idézték a lapok Enzo Marescát.  
 
Nálánál jóval élesebben fogalmazott a hazaiak védője, Vaszilisz Toroszidisz:

"Úgy hiszem, hogy a bíró meg volt zavarodva, s azt gondolta, hogy mi egy angol csapat ellen játszunk, csakhogy Bordeaux Franciaországban van. Lehet, hogy Bordeaux-szurkoló volt gyerekkorában... Igazságtalanul szenvedtünk vereséget." 

Mindkét mérkőzés visszavágóját március 17-én játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!