Vasi foci

2010.02.11. 13:20

Egységben az erő: második helyen telel a herényi focicsapat

A tavalyi szezont csupán a hetedik helyen zárta a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában szereplő Arborétum-Herény együttese, amely a 2009/2010-es bajnokság felénél a második pozíciót foglalja el.

Pum András

Az elmúlt bajnokság végén 36 pont állt a herényi alakulat neve mellett, míg az őszi idény végeztével,  fele annyi meccs után már 29 egységet kasszíroztak Simon Zoltán tanítványai. A játékos-edző szerint az együttes ereje a csapategységben rejlik.

- Több okot is felsorolhatnék, ami miatt ilyen jól sikerült az ősz szereplésünk, de az első helyre mindenképpen a csapategység kívánkozik - mondta Simon Zoltán, az Arborétum-Herény játékos-edzője. - Ehhez az is kellett, hogy a szezon egy három napos összetartásra leruccanjunk a csapattal a Balatonra, ahogy mondani szokták, ennek a pár napnak igazi közösségformáló ereje volt, összerázódott a gárda.  Emellett két meghatározó játékost is igazoltunk, a perenyei Németh Róbert és a gencsapáti Komáromi Kázmér szerződtetése nagy nyereségnek bizonyult.

-  A tavalyi szezonnal ellentétben idén akkor sem adták fel a srácok, ha az ellenfél vezetett, ugyanúgy végighajtották a meccseket. Így például a Horvátzsidány 3:2-re vezetett ellenünk, de a 93. percben mégis sikerült egyenlítenünk. A Nemesbőd ellen pedig a 90. percben lőttük a győztes gólt. Szívesen gondolok vissza az Acsád ellen, 4:3-ra megnyert mérkőzésre is, fordulatos jó meccsen diadalmaskodtunk.

- A legfájób pont a Vát elleni 1:0-s zakó volt, nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, akik azonban találtak egy gólt, és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Ennek ellenére szinte csak dicséret illeti a srácokat, akik mint említettem, végig egységesen, igazi csapatként játszoták végig az őszi tizenkét találkozót, ráadásul a tavalyihoz képest fegyelmezettebben is futballoztak.

- Egyénileg nem is tudok különbséget tenni a játékosok között, valamennyien megtették a magukét, sőt, a kispadunk épp oly erős volt mint a kezdőcsapatunk. Így tehát akkor sem estünk kétségbe, ha valaki megsérült, a helyettesük kiválóan pótolta - folytatta Simon Zoltán. - Leggyakrabban a Tóth Z. - Gergye, Torontáli, Török A. - Tomor Á., Németh R., Gyurácz, Komáromi, Könye - Tomor B., Első összeállítású csapat szerepelt. Nem tervezzük a keret átalakítását, a vezetőkkel egyetértésben úgy látom, a mostani csapat képes arra, hogy versenyben legyen a feljutásért. Egyszer már játszottunk a megyei II. osztályban, de akkor nem sok babér termett számunkra - simán kiestünk. A bajnokság előtt azt mondtam, bravúr lenne a dobogó, most viszont úgy gondolom akár a feljutás is meglehet. Persze ha csak második helyen végzünk, sem leszek csalódott, de reménykedem az ennél is csillogóbb éremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!