Vasi foci

2010.02.18. 13:10

Labdarúgó Bundesliga: folytatódik a csata a Bayer és a Bayern között

A német labdarúgó Bundesliga hétvégi 23. fordulójában folytatódhat a versenyfutás a 48 ponttal éllovas, eddig veretlen Bayer Leverkusen, és a csak rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyre szoruló Bayern München között.

MTI

A hetek óta ragyogó formát mutató bajorok az utolsó előtti Nürnberghez látogatnak, s jóval egyszerűbbnek ígérkezik számukra mind a három pontnak a begyűjtése, mint a nagy rivális gyógyszergyáriaknak, akik ugyanakkor a hatodik pozíciót elfoglaló Werder Bremen otthonában lépnek fel. Nem lenne meglepő, ha helycsere következne be az élen a brémai csata vasárnap esti zárultával.

A 45 ponttal harmadik Schalke sem számíthat sima meccsre a bajnoki címet védő, jóllehet e szezonbéli gyengélkedése miatt alig 25 pontnál tartó, és csupán 12. Wolfsburg vendégeként. Vereség esetén a házigazda hovatovább már csak a kiesés elkerülését tekintheti legfőbb feladatának. Az ütközet külön érdekessége, hogy a Schalke vezetőedzője az a Felix Magath, akivel a bajnoki titulust megszerezte a Wolfsburg.

Izgalmas összecsapást és szoros eredményt ígér a negyedik Hamburger SV (39 pont) - amelynek a kezdőtizenegyében várhatóan most először lesz ott a friss erősítés, a Real Madridtól érkezett holland támadó, Ruud Van Nistelrooy - és a hetedik Eintracht Frankfurt (34) futballrandevúja.

A "magyar" csapatok közül a Hajnal Tamást foglalkoztató Dortmund (5. hely, 36 pont) a Hannovert (16., 17), Szalai Ádám és Lőw Zsolt együttese, a Mainz a Bochumot fogadja, a sereghajtó berlini Hertha - soraiban esetleg a már felépült Dárdai Pállal - pedig a Freiburgnál vizitál.

péntek:
1899 Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach   20:30 ó

szombat:
FSV Mainz 05-VfL Bochum   15:30 ó
Borussia Dortmund-Hannover 96   15:30 ó
1. FC Nürnberg-Bayern München   15:30 ó
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt   15:30 ó
1. FC Köln-VfB Stuttgart   15:30 ó

vasárnap:
SC Freiburg-Hertha BSC   15:30 ó
VfL Wolfsburg-FC Schalke 04   17:30 ó
Werder Bremen-Bayer Leverkusen   17:30 ó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!