Vasi foci

2010.02.25. 09:21

Rangadóval indul, rangadóval zárul a Bundesliga hétvégi fordulója

A nyitó- és a zárómérkőzés is nagy izgalmakat tartogat a német labdarúgó Bundesliga hétvégi, 24. fordulójában: pénteken este a Schalke 04 a szomszédvár Borussia Dortmundot fogadja, míg vasárnap este Bayern München-Hamburg találkozóra kerül sor.

MTI

Előbbi két csapat 135. alkalommal csap össze egymással, s ezúttal a presztízs mellett mindkét fél számára létfontosságú a megszerzett pontok száma is: a harmadik helyen álló Schalke, amely otthon 596 perce nem kapott gólt, semmiképpen sem akar leszakadni az éllovasoktól, míg a Hajnal Tamást foglalkoztató, ötödik Dortmund célja az, hogy ne távolodjon el végérvényesen a dobogósoktól.   

A bajnokságban 16 meccs óta veretlen, második Bayern pihenten várhatja a negyedik Hamburg elleni mérkőzést, a rivális ugyanakkor csütörtökön este még Dzsudzsák Balázs csapatánál, a PSV Eindhovennél vendégeskedik az Európa Ligában. A vasárnapi csata esélyesei egyértelműen a bajorok, de az új szerzemény Ruud van Nistelrooyjal felálló vendégek meglepetésre készülnek. A kisebb sérüléssel bajlódó holland csatár ki is hagyja az EL-találkozót, hogy a rangadóra már tökéletes állapotban legyen.  

Mindeközben az éllovas Bayer Leverkusen szombaton a kiesés ellen küzdő, vendég Köln ellen próbálja majd megőrizni veretlenségét, a papírforma alapján nem lesz nehéz dolga.

Szalai Ádám és Lőw Zsolt együttese, a Mainz a Werder Brement, Dárdai Pál Herthája pedig a Hoffenheimet fogadja a hétvégi fordulóban. 

Bundesliga, 24. forduló:

péntek: 
FC Schalke 04-Borussia Dortmund 20:30 ó

szombat:

FSV Mainz 05-Werder Bremen 15:30
VfL Bochum-1. FC Nürnberg 15:30
VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 15:30
Hertha BSC-1899 Hoffenheim 15:30
Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 15:30
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 18:30

vasárnap:

Hannover 96-VfL Wolfsburg 15:30
Bayern München-Hamburger SV 17:30

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!