Vasi foci

2010.03.30. 14:24

Elfogytak a játékosok, visszalépett a bajnokságtól a káldi focicsapat

Derekas lejtőre került a káldi futballcsapat. A gárda tavaly kiesett a megyei II-ből, majd az őszt a megye III-ban kilencedikként zárta, tavasszal pedig már el sem indult a bajnokságban.

Pum András

Hétvégén rajtolt a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság megyei III. osztályának Sárvári-csoportja - a káldi csapat nélkül. A Sárvár melletti település csapata ugyanis anyagi-és létszámgondk miatt tavasszal visszalépett a bajnokságtól. A klub elnöke, Gyűrűs Tibor azonban optimista, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy ősszel ismét kifutnak a pályára a káldi legények.

- Három év szünet után, körülbelül másfél éve tértem vissza a káldi futballcsapat élére, és azóta napról-napra több problémával szembesülök - mondta Gyűrűs Tibor, a káldi futballcsapat elnöke. - Sajnos anyagilag nem áll stabil lábakon a klub, a korábbi adósságokat ugyanis végig magunk előt görgettük, és emellett még sok büntetést is ki kellett fizetnünk. Szerencsére mára eljutottunk odáig, hogy csupán egy APEH-részlettel vagyunk adósak. Más kérdés, hogy mostanra a pénzünk is elfogyott. De nem ez az elsődleges oka a visszalépésünknek. A nagy gond az, hogy a téli átigazolási szezonban egy seregnyi futballista távozott a csapattól, mindössze hatan maradtak Káldon. Ez ugye még kispályára is kevés,hiszen ott is kellene legalább egy csere... Hiába próbáltunk a távozók helyére újakat hozni, szinte mindenkiért fizetnünk kellett volna, pénzünk az pedig ugye nem sok van. Az edző csak azért nem ment el, mert az már ősszel is én voltam,jóformán mindenes vagyok a klubnál.Tudom, hogy mostanság nem én vagyok a legnépszerűbb ember a káldi szurkolók szemében, de higgyjék el, nem volt más választásom, mint visszaléptetni a csapatot a megyei III-tól. Ameddig lehetett bíztam, kivártam, de körülbelül egy hónapja bejelentettem a szövetség felé, hogy kész, vége, nem vállaljuk a tavaszi szezont. Tavasszal a Sárvári Kinizsi játssza Káldon a hazai meccseit, egyelőre nem tudom, hogy fogadják szurkolóink a Rába-partiakat. A sárváriak eddig Jákfán meccseltek, ezúttal Káld lesz számukra a hazai pálya.

- Ami a jövőt illeti: kétfajta variáción gondolkodok - folytatta Gyűrűs Tibor. - Az egyik verzió szerint ,ha a Sárvári Kinizsi megnyeri a megyei III-as bajnokságot, akkor a nyáron fuzionálnánk velük. Persze ez még korántsem biztos, csak egy lehetőség. Egyébként a megmaradt hat káldi labdarúgóból négy a Sárvári Kinizsihez igazolt, azaz szurkolóink a tavasszal is láthatnak néhány ismerős arcota káldi pályán. A másik alternatíva szerint ősszel ismét felélesztjük a káldi futballcsapatot, megpróbáljuk visszahozni játékosainkat. Mindenesetre utóbbihoz pénz kell, és bár elkezdtem a gyűjtést, egyelőre nem igazán nyílnak meg a pénztárcák. Szóval egyelőre nem tudom mit hoz a jövő, sok függ a helyi önkormányzati választások kimenetelétől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!