Vasi foci

2011.03.09. 15:03

Bajnokok Ligája: Van Persie saját csapatának végzete lett - fegyelmi eljárás Wenger és Nasri ellen

Az Arsenal "csodafegyverének", az utolsó pillanatban meggyógyult és a csapatba visszakerült Robin van Persie-nek a bevetése balul sült el: az angolok holland sztárja veszélytelen volt a Barcelona kapujára, ugyanakkor kiállításával megpecsételte a londoniak sorsát, és a spanyol alakulat 3-1-es győzelemmel, összesítésben pedig 4-3-mal biztosította helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese között.

MTI

Pedig a katalán fővárosban rendezett kedd esti visszavágónak az Ágyúsok vághattak neki kedvezőbb helyzetből, hiszen odahaza 2-1-re nyertek, ám a visszavágón hamar kiderült: nincs érdemi keresnivalójuk a vendégeknek a Camp Nouban, hiába küldte csatába Arsene Wenger, az Arsenal francia mestere Van Persie mellett másik - spanyol - nagyágyúját, a csapatkapitány Cesc Fabregast is, gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, a hazaiaké. Pep Guardiola legénysége majdhogynem végig egykapuzott, s bár az ezúttal kétszer eredményes argentin szupercsatár, Lionel Messi pazar nyitógólját a saját kapuját amúgy szép fejessel bevevő Sergio Busquets még "ellensúlyozta" (1-1), a folytatásban csöppnyi kétség sem maradt afelől, hogy ebből a párharcból csakis a Barca juthat tovább. Messi 11-esből és a második hazai gólt jegyző Xavi alakította ki a végeredményt.

 

 

 

Ehhez kellett ugyanakkor az is, hogy van Persie éretlen futballistaként összehozott két sárga lapot, minek következtében a labdát amúgy is rendre csak "nyomozó" Arsenal az 56. perctől tíz emberre fogyatkozott, s pusztán passzív szemlélőjévé vált a Barcelona sok adogatásra épülő, precíz, gyors és hatékony gálafutballjának. A hazaiak hatalmas fölényben játszottak, miközben a londoniak képtelenek voltak valódi támadásokra, s bizony akár kiütéses vereség is lehetett volna a vége, ha a házigazdák némely esetben jobban összpontosítanak akcióik befejezésénél.

"Fantasztikus meccset vívtunk 11, majd 10 emberrel szemben is, és nem engedtük meg nekik, hogy háromnál többet passzoljanak, hanem szinte mindig villámgyorsan visszaszereztük az elveszített labdát" - dicsérte társulatát Guardiola.

"Mégis van igazság a futballban, hiszen már az első, londoni mérkőzésen is mi játszottunk fölényben" - értékelt Xavi. 

Wenger a kiállítással magyarázta a végeredményt:

"Egészen addig érdekes és ígéretes meccs volt, ilyen szinten ilyen játékvezetői döntést hozni egyszerűen érthetetlen és képtelenség. Úgy éreztem, még visszajöhetünk a mérkőzésbe, s meggyőződésem, hogy ha végig tizenegyen vagyunk a pályán, megnyerhettük volna a találkozót" - mondta a szakvezető.

Fegyelmi eljárás indul Wenger és Nasri ellen

Eljárást indított az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger és játékosa, Samir Nasri ellen az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága.

A testület mind a trénert, mind a futballistát azért vonhatja felelősségre, mert kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, a Barcelonától idegenben elszenvedett 3-1-es vereség után mindketten élesen kritizálták a svájci Massimo Busacca játékvezető tevékenységét. Wenger és Nasri ügyét jövő csütörtökön tárgyalják.

Az Ágyúsok elsősorban Robin van Persie kiállítását kérik számon a bírón, aki 1-1-es állásnál, a labda sípszó utáni elrúgásáért mutatta fel a második sárga lapot a holland csatárnak.

A Barcelona végül 3-1-re nyerte meg az összecsapást, így 4-3-as összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!